Arhiva vijesti

Godišnjica bitke za Trebević: Za svoj grad i državu na današnji dan 1993. godine živote dalo 29 boraca

U organizaciji Udruženja boraca “115. brigada Stari Grad“ i „Bosnae-Zelene beretke Stari Grad“ danas je na Šehidskom mezarju Kovači i mezaru prvog predsjednika Predsjedništva RBiH

Općina Stari Grad još jednom poziva Sarajevostan da hitno otkloni opasnost od obrušavanja fasade u Ferhadiji

Prethodnog vikenda zabilježeno je obrušavanje većeg dijela fasade sa zgrade koja se nalazi na uglu Trga Fra Grge Martića i ulice Ferhadija, usljed kojeg na svu sreću nije bilo većih posljedica.

Sutra 16. redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad

Redovna sjednica Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo 16. po redu, bit će održana u utorak (31. maja, 2022. godine) u Sali 1 Općine Stari Grad, sa početkom u 10,00 sati.

U toku je sanacija udarnih rupa uz tramvajske šine u Starom Gradu

U toku su radovi na sanaciji udarnih rupa uz tramvajske šine, na dionici od Drvenije do Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji.

Svečano otvorena Upravna zgrada Rijaseta IZ BiH na Kovačima

U centralnom starogradskom naselju Kovači svečano je otvorena Upravna zgrada Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Obilježeno tri decenije od masakra u ulici Ferhadija u kojem je poginulo 26 građana

U ulici Ferhadija, između brojeva 5 i 12, obilježeno je 30 godina od velikog masakra kada je od minobacačke granate ispaljene sa Trebevića ubijeno 26 građana Sarajeva, a ranjeno 108.

Načelnik Hadžibajrić će u julu u Starom Gradu ugostiti gradonačelnika i delegaciju Izmira

Zamjenik gradonačelnika Izmira Mustafa Özuslu primio je danas u prostorijama gradske uprave u staroj jezgri Izmira, općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića

Na Kozijoj ćupriji održana likovna kolonija za osnovce iz Starog Grada

Jednodnevna, proljetna likovna kolonija pod nazivom “Kulturno-historijska baština u mom kistu” održana je jučer na Kozijoj ćupriji.

Sanira se dio kaldrmisanog trotoara u ulici Kovači

Općina Stari Grad je, putem Službe za investicije i komunalne poslove, pokrenula sanacije projekat kaldrmisanog trotoara u ulici Kovači kod brojeva 45-49.

Načelnik Hadžibajrić podržao projekat “Društveni mediji za mir”

Općinski načelnik mr. Ibrahim Hadžibajrić podržao je projekat "Društveni mediji za mir" i još jednom pokazao neupitnu posvećenost borbi protiv govora mržnje i drugih oblika negativnih poruka na društvenim mrežama.

Bratimili se Općina Stari Grad Sarajevo i Karşıyaka Izmir

Općina Stari Grad Sarajevo od danas ima ukupno 28 pobratimskih općina i gradova širom svijeta, a Općina Karsiyaka Izmir

Izgrađen novi zid u ulici 10. brdske brigade, otklonjena opasnost od rušenja

Općina Stari Grad Sarajevo finansirala je izgradnju potpornog zida u ulici 10. brdske brigade broj 80 u mjesnoj zajednici Toka - Džeka.