Arhiva vijesti

Načelnik Hadžibajrić za TV Hayat o teškoj situaciji uzrokovanom pandemijom

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić jučer je iz srca Baščaršije za TV Hayat govorio je o posljedicama pandemije korona virusa na najaču privrednu granu Starog Grada, turizam.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Harbina, Alije Nametka, Faletići i Džeka.

Pogledajte TV hroniku Općine Stari Grad za mjesec oktobar

U polusatnom TV prilogu upoznajte se sa velikim brojem aktivnosti Općine Stari Grad i općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića u proteklom mjesecu oktobru.

Nove rukohvatne i odbojne ograde za lakše kretanje i sigurniji saobraćaj

U ulicama Boguševac, Nerkesijina, Huremuša, Timurhanova i Zmajevac, na inicijativu građana upućenu putem mjesnih zajednica, postavljene su nove rukohvatne ograde.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Hamida Svrze i Mihrivode.

Pogledajte projekte iz infrastrukture koje smo radili ove sedmice

Povoljne vremenske prilike pogoduju neometanom izvođenju radova na rekonstrukciji infrastrukture u općini Stari Grad.

Završena sanacija ulice Ablagijin sokak: Građani zadovoljni, djeca uživaju

Ulica Ablagijin sokak nakon dugo godina dobila je novi asfalt. Radi se o jednom od najavljenih ovogodišnjih projekata u mjesnoj zajednici Mošćanica, a asfaltirana je ulica dužine 320 metra.

Načelnik Hadžibajrić uputio riječi podrške povodom zemljotresa u Turskoj i Grčkoj

Povodom razornog zemljotresa koji je danas pogodio Tursku i Grčku, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić uputio je riječi podrške i izraze saučešća porodicama stradalih.

Načelnik Hadžibajrić: Sljedeće godine gradimo još jednu zgradu za djecu bez roditelja i socijalno ugrožene porodice

Načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić najavio je za sljedeću godinu izgradnju stambene zgrade za smještaj djece bez roditelja i socijalno ugroženih porodica.

Bakije sokak: Zamijenjene instalacije u dijelu ulice, slijedi nastavak sanacije

Sanacija ulice Bakije sokak na Sumbuluši, koja je posljednja ulica iz zajedničkog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo, napreduje zadovoljavajućom dinamikom.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Škaljin sokak i Mraovac.

Uklonjeno više od 100 metara oštećenog asfalta u ulici Mraovac

U ulici Mraovac na Vratniku u toku je uklanjanje oštećenog i dotrajalog asfalta kako bi se dionica pripremila za novo asfaltiranje.