Arhiva vijesti

Rješavanje problema oticanja vode niz ulicu Muhameda Basare

Posjetili smo ulicu Muhameda Basare na Bistriku i razgovarali sa građanima koji se već neko vrijeme suočavaju sa oticanjem velikih količina vode niz ulicu, a nekima i u same stambene objekte. Općina Stari Grad, na čelu sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, odmah je djelovala i pokrenula projekat postavljanja novih drenažnih instalacija.

Svim školama podijeljeni beskontaktni dozeri s ciljem sprječavanja širenja COVID-19

Na prijedlog Vijeća roditelja osnovnih škola Stari Grad, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dao je hitni nalog za nabavku beskontaktnih dozera kojima su pred početak školske godine snabdjevene sve osnovne škole u Starom Gradu.

Svi prvačići u Starom Gradu sutra će dobiti ruksake i školski pribor

Odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, a putem nadležne Službe za obrazovanje, kulturu i sport, obezbijeđeni su školski ruksaci i pribor

TV hronika Općine Stari Grad za mjesec avgust

Brojne su aktivnosti Općine Stari Grad i općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića u mjesecu avgustu koji je na izmaku, a sve je dostupno u TV hronici RTV Vogošća.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Grličića brdo, Rogina i Osmana Nakaša.

Potpuno sanirana ulica Hrvatin

Zahvaljujući Općini Stari Grad i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo okončan je projekat potpune sanacije i rehabilitacijeulice Hrvatin na Bistriku...

Radni sastanak načelnika Hadžibajrića i načelnika Prve PU Safeta Šabovića

Načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić održao je danas redovni sastanak sa načelnikom Prve PU – PS Stari Grad Safetom Šabovićem

Četvrt stoljeća od ubistva 43 građana na ulazu u Gradsku tržnicu Markale

U srcu Starog Grada, u ulici Mula Mustafe Bašeskije do broja 64 (sjeverni ulaz u Gradsku tržnicu) danas je obilježeno 25 godina od jednog od najvećih masakara za vrijeme agresije i opsade Sarajeva u kojem su 43 osobe izgubile život.

Kontinuirana podrška radu Gazi Husrev-begove medrese

Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu osnovana je 1537. godine i nalazi se u samom srcu Starog Grada, u ulici Sarači.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Obhodža, Zmajevac i Halilbašića.

Načelnik Hadžibajrić posjetio Udruženje „Prva brigada policije Stari Grad“

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić posjetio je Udruženje „Prva brigada policije Stari Grad“, koje baštini uspomenu i sjećanje na jednu od prvih vojnih formacija koje su stale u odbranu našeg grada i zemlje u periodu agresije.

Završena i Mišćina ulica na Kovačima

Uspješno je završen projekat sanacije oštećenog dijela ulice Mišćina, što je jedan od brojnih ulaganja u infrastrukturu i bolji kvalitet života građana mjesne zajednice Kovači...