Arhiva vijesti

Otvoren javni oglas za zakup poslovnih prostora u Starom Gradu

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, putem nadležne Službe za privredu, objavljuje Javni oglas za dodjelu u zakup 17 poslovnih prostora u najužoj jezgri općine Stari Grad.

Turska Općina Fatih finansirat će sanaciju Trga oslobođenja Alija Izetbegović

Zahvaljujući odličnim pobratimskim odnosima Općine Stari Grad Sarajevo i turske Općine Fatih, inače jedne od najvećih istanbulskih općina, bit će saniran plato Trga oslobođenja Alija Izetbegović.

Počast žrtvama genocida u Srebrenici odalo i rukovodstvo Općine Stari Grad

Rukovodstvo Općine Stari Grad Sarajevo vidno potreseno, sa suzama u očima, noseći ruže u rukama, ispratili su konvoj sa tabutima žrtava najvećeg masovnog stradanja na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata, genocida u Srebrenici u julu, 1995. godine.

Vrijedna i značajna donacija za Dom zdravlja Stari Grad

U ime općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, predstavnici Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad uručili su medicinsku opremu Domu zdravlja Stari Grad. Ova oprema će zasigurno unaprijediti rad najznačajnije zdravstvene ustanove na području naše općine.

Počeo sa radom prvi Centar za rani rast i razvoj na području općine Stari Grad

U prostorijama MZ Vratnik danas je otvoren prvi Centar za rani rast i razvoj na području općine Stari Grad koji će pratiti rast i razvoj djece od rođenja do desete godine.

Sanacija dijela ulice Kečina: Uklanjanje oštećenog asfalta

U toku su radovi na sanaciji dijela ulice Kečina u mjesnoj zajednici Logavina, a trenutno se radovi izvode na dijelu ulice od broja 36 do broja 44. Nakon što je BH Telecom uradio sanaciju svojih podzemnih instalacija, počeli su radovi na sistemu oborinske odvodnje...

Otvorena izložba fotografija „Povezi smrti“ povodom godišnjice genocida u Srebrenici

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Sarajevu danas je otvorena izložba fotografija „Povezi smrti“. Izložbu je organizovao Memorijalni centar Srebrenica – Potočari u saradnji s Univerzitetom u Sarajevu povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici...

Apelujemo na građane da ne bacaju otpad na putnom pravcu Put mladih muslimana

Nakon što su na zahtjev Prve policijske uprave – Policijska stanica Stari Grad izmješteni kontejneri na putnom pravcu Put mladih muslimana, te građanima koji su koristili ove kontejnere podijeljene kante, na lokalitetu na kojem su bile posude za odlaganje otpada napravljena je divlja deponija.

Ulica Hamdije Kreševljakovića: U toku radovi na oborinskoj kanalizaciji

U ulici Hamdija Kreševljakovića kako je i predviđeno planskom dokumentacijom u toku je izvođenje radova na oborinskoj kanalizaciji.

Pobratimska Općina Karpoš: Prijatelj iz prijestolnice Sjeverne Makedonije

Općine Stari Grad Sarajevo i Karpoš Skoplje pobratimi su od 2011. godine, u ovom tekstu upoznajte se sa ovom općinom iz Republike Sjeverne Makedonije.

Investitori iz Kuvajta posjetili načelnika Hadžibajrića

Kuvajtski investitori pokazali su interes za ulaganja u različite projekte u općini Stari Grad Sarajevo. Načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić razgovarao je danas sa predsjednikom Kuvajtskog poslovnog vijeća Nasserom Alshaijom i njihovim članovima Ahmadom Alhasanom, Faisalom Mustafom Alijem, Baderom Almehtebom i njihovim advokatom Huseinom Topčagićem...

Općina potpisala Memorandum o razumijevanju sa Sindikatom trgovine i uslužnih djelatnosti BiH

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i generalni sekretar Sindikata trgovine i uslužnih djelatnosti Bosne i Hercegovine Fikret Plivčić potpisali su u Općini Memorandum o razumijevanju.