Arhiva vijesti

Obilježena 29. godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije RBiH

Danas je obilježena 29. godišnjica formiranja Prvog korpusa Armije RBiH, a delegacija Općine Stari Grad prisustvovala je manifestacijama organizovanim ovim povodom.

Predsjedavajući OV Stari Grad dr.sci. Batalović prisustvovao svečanom prijemu prvačića

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad dr.sci. Mirza Batalović prisustvovao je danas svečanim prijemima prvačića u osnovnim školama „Saburina“ i „Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“.

Od prvog školskog dana redovan i besplatan školski prevoz na Mošćanici, Hridu, Sedreniku i Vratniku

Učenike starogradskih osnovnih škola koji stanuju na većoj udaljenosti od škola i nemaju redovne linije javnog gradskog prevoza, i ovog jutra u njihove učionice prevezli su školski autobusi koje su obezbijedili Općina Stari Grad ...

Načelnik Hadžibajrić uputio čestitku prvačićima

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić uputio je danas čestitku svim prvačićima u općini Stari Grad Sarajevo, kao i svim ostalim učenicima zaželjevši im uspješan početak školske godine.

Javni poziv za izbor i imenovanje članova Zdravstvenog savjeta Općine Stari Grad Sarajevo

Općinski načelnik Općine Stari Grad Sarajevo objavljuje Javni poziv za izbor i imenovanje članova Zdravstvenog savjeta Općine Stari Grad Sarajevo.

U toku je sanacija makadamskog puta Ravne na Trebeviću

Na Trebeviću je u toku sanacija makadamskog puta Ravne koji vodi prema Planinarskom domu Trebević.

Dom zdravlja Stari Grad obavještava građane o rasporedu vakcinacija u ovom objektu

U Domu zdravlja Stari Grad od 06. septembra počinje vakcinacija građana bez najave.

Širokača: Asfaltirana ulica Nadmejdan, slijede radovi u ulici Za beglukom

Završena je sanacija ulice Nadmejdan, na Širokači, a već danas radovi se nastavljaju u donjem dijelu ulice Za beglukom koji se nadovezuje na ulicu Nadmejdan.

Završeno uvođenje javne rasvjete od Darive do Kozije ćuprije

Završeni su radovi na uvođenju sistema javne rasvjete od Darive do Kozije ćuprije, a nakon što se završi procedura tehničkog prijema, rasvjeta će biti puštena u rad, najkasnije za 10-ak do 15 dana.

U posjeti višečlanim porodicama u Starom Gradu: Ruksaci i školski pribor za prvačiće

Uposlenici Službe za obrazovanje, kulturu i sport, po nalogu općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, posjetili su danas 50 starogradskih prvačića iz višečlanih porodica, te im uručili ruksake i školski pribor.

Riješen problem odlaganja otpada na Hošinom brijegu - postavljeni zvonoliki kontejneri na okretnici

Na okretnici Hošin brijeg postavljeni su zvonoliki kontejneri za otpad čime se rješava problem nepropisnog odlaganja u ovom naselju, o čemu smo i ranije pisali i apelovali na građane...

Obilježena godišnjica drugog masakra na Markalama: Sjećanje na 43 ubijenih građana Sarajeva

Na današnji dan prije 26 godina, minobacačka granata ispaljena sa agresorskih položaja iz pravca Trebevića, eksplodirala je kod sjevernog ulaza u Gradsku tržnicu i ubila je 43, a teško ranila 84 građanina Sarajeva.