Arhiva vijesti

Počinje vakcinacija građana, bez najave, u Domu zdravlja Stari Grad

Stanovnici općine Stari Grad od 06. septembra moći će se bez najave vakcinisati, ali i revakcinisati, vakcinama Sinopharm u centralnom objektu Doma zdravlja Stari Grad...

Sutra otvaranje prvog punkta Hitne pomoći u Starom Gradu

U petak, 27. augusta, 2021. godine u ulici Obala Kulina bana broj 24 (ulaz iz ulice Tekija čikma, sa parkinga preko puta Estrade) bit će otvoren prvi medicinski punkt Hitne pomoći u Starom Gradu...

Načelnik Hadžibajrić posjetio SPKD Prosvjeta: Nastavlja se saradnja kroz izdavačku i bibliotečku djelatnost

Srpsko prosvjetno kulturno društvo „Prosvjeta“ osnovano je davne 1902. godine od eminentnih građana Sarajeva srpske nacionalnosti koji su živjeli na području Starog Grada.

Obilježena 29.godišnjica uništavanja Vijećnice i Nacionalne i univerzitetske biblioteke BiH

Na današnji dan prije 29 godina uništen je jedan od najznačajnijih simbola Starog Grada, Sarajeva i Bosne i Hercegovine, sarajevska Vijećnica, odnosno Nacionalna i univerzitetska bibioteka BiH.

Nastavljeni radovi u ulici Hamdije Kreševljakovića

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji ulice Hamdije Kreševljakovića i to na dionici od Bakr-babine džamije do Austrijskog trga.

Ulica Nadmejdan na Širokači: Nanošenje prvog sloja asfalta

Danas je počelo asfaltiranje ulice Nadmejdan na Širokači u okviru projekta sanacije ulice duge oko 120 metara.

Ulaganja u obnovu i sanaciju vrtića u Starom Gradu

U prethodnom periodu ova lokalna samouprava, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, ulagala je značajne napore, ali i finansijska sredstva kako bi sama i u saradnji sa partnerima osigurala što bolje uslove u javnim vrtićima na prostoru Starog Grada, iako to nije u njenoj direktnoj nadležnosti.

Sanirano 150 metara kaldrmisanih trotoara na Kovačima, radovi se nastavljaju

Urađena je djelimična sanacija 150 metara lijeve strane trotoara u ulici Kovači – Ploča, gdje je rađeno ručno uklanjanje stare kaldrme, te izgradnja betonske podloge na koju je ugrađen postojeći neoštećeni kamen, kao i novi na mjestima gdje je nedostajao.

Načelnik Hadžibajrić i v. d. direktorice Hitne pomoći Amra Bašić-Živadinović u obilasku novog punkta, uskoro otvaranje

Prvi punkt Hitne pomoći u općini Stari Grad bit će otvoren najkasnije za sedam dana, dogovorili su danas općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić i v. d. direktorice Hitne pomoći Amra Bašić-Živadinović.

Obilježena 29. godišnjica ubistva osam građana na Baščaršiji, u ulici Halači

Na današnji dan u ulici Halači, na Baščaršiji, ubijeno je osam građana, a među njima tri sestre Spahić, te sedmogodišnja kćerka jedne od njih. Troje građana je ranjeno, a danas se navršilo tačno 29 godina od tog stravičnog zločina.

U završnoj fazi uvođenje LED rasvjete od Darive do Kozije ćuprije

Projekat proširenja sistema javne LED rasvjete na području Zaštićenog pejzaža „Bentbaša“ (potez od alpinističke stijene Dariva do Kozje ćuprije), u dužini od 1.400 metara ušao je u završnu fazu.

Pogledajte ko je sve posjetio Ljetno kino Stari Grad na višenamjenskom trgu

Brojni građani i posjetioci grada uživali su prethodnih dana u projekcijama najboljih filmova Sarajevo Film Festivala u Ljetnom kinu Stari Grad, smještenom na najljepšoj lokaciji u gradu, preko puta Vijećnice.