Arhiva vijesti

Nova kanalizacija i u kraku ulice Ispod Budakovića

Počeli su radovi na rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže u kraku ulice Ispod Budakovića koji se nalazi između centralnog dijela ulice Ispod Budakovića i ulice Vrbanjuša...

Održan radni sastanak povodom izrade Plana upravljanja Zaštićenog pejzaža "Bentbaša“

U općini Stari Grad, u organizaciji Službe za urbanizam, održan je radni sastanak povodom izrade Plana upravljanja Zaštićenog pejzaža (ZP) "Bentbaša"...

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Krka, Paje Malta i Štrosmajerova.

Počela sanacija ulice Golobrdica

U naselju Logavina, u ulici Golobrdica, počeli su radovi na sanaciji lokalnog puta dužine 323 metra...

Rekonstrukcija krova i sistema grijanja u Vrtiću „Biseri“

Počeli su građevinski i mašinski radovi na 'utopljavanju' vrtića Biseri, na Kovačima. U sklopu građevinskih radova...

Počela sanacija trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije – desna strana

Sanacija trotoara s desne strane ulice Mula Mustafe Bašeskije, iz pravca tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, počela je danas u posebnom vremenskom terminu od 00:00 do 05:00, s obzirom da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici.

U toku hortikulturno uređenje avlije Saburine kuće

Nacionalni spomenik sagrađen u 18. stoljeću, Saburina kuća, uskoro će imati još ljepšu avliju i bašču gdje se trenutno radi hortikulturno uređenje...

Javni poziv za Komisiju za tehnički pregled građevina

Općina Stari Grad poziva zainteresovana fizička lica da podnesu prijave za tehnički pregled građevina za 2020. i 2021.godinu.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Hafiza Ibrahima Trebinjca, Veliki Alifakovac i Štrosmajerova.

U OŠ „Saburina“ počeo projekat „Sakupljanje EE – otpada“

Međunarodni dan e-otpada danas je obilježen prigodnim programom i zvaničnim početkom projekta „Sakupljanje EE – otpada“ u OŠ“Saburina“.

Počela Odbojkaška liga Starog Grada za dječake

Općina Stari Grad pokrenula je potpuno novo ligaško takmičenje za svoje osnovce, a to je Odbojkaška liga osnovaca Starog Grada koja je startala danas.

Na Mahmutovcu asfaltirana vrlo prometna ulica Paje

Ulica Paje na Mahmutovcu, u kojoj se nalazi polazna kombi stanica i kojom saobraća veliki broj putničkih vozila do naselja Mahmutovac, dobila je novi asfalt...