Arhiva vijesti

Podijeljeni poklon paketi prehrambenih proizvoda za učenike koji ostvaruju pravo na besplatne užine

Predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport Općine Stari Grad danas su, u ime općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića...

OŠCZ Stari Grad: Komandant Štaba, načelnik Hadžibajrić, se zahvalio svima koji su pomagali građanima tokom stanja prirodne nesreće

Komandant Štab civilne zaštite Općine Stari Grad načelnik Ibrahim Hadžibajrić zahvalio se svim članovima Štaba civilne zaštite Stari Grad...

Počelo asfaltiranje ulice Berkuša mala

U mjesnoj zajednici Toka - Džeka u toku je asfaltiranje ulice Berkuša mala, radovi su počeli jučer, a planirano je da novim asfaltom bude pokriveno 300 metara ulice.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Maguda čikma i Močila.

Načelnik Hadžibajrić sa građanima obišao radove u ulici Bajramuša: Uskoro novi asfalt na 420 metara ulice

Stanovnici ulice Bajramuša na Jarčedolima dobit će novi asfalt na saobraćajnici koja povezuje ovo naselje koje broji stotinjak domaćinstava.

Nastavljene aktivnosti: Izgradnja podzemne garaže sa trgom i spomen obilježjem poginulim borcima na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović mogla bi početi u maju

U Općini Stari Grad je, na poziv općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, održan sastanak povodom usvojenog prijedloga Odluke o pristupanju izradi Urbanističkog projekta „Trg oslobođenja-Alija Izetbegović“ a kako bi se odredile smjernice za dalje postupanje i dogovorili konkretni koraci.

Načelnik Hadžibajrić uputio video čestitku maturantima

Načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić video porukom je čestitao starogradskim maturantima završetak osnovne škole i poželio puno sreće u nastavku školovanja.

Obišli smo radove koji se trenutno izvode u našoj općini: sanacije ulica, zamjena podzemne infrastrukture, kaldrme

U Starom Gradu je u toku realizacija brojnih infrastrukturnih projekata: sanacije ulica, zamjena podzemnih instalacija, sanacija kaldrma, asfaltiranje.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova i održavanju vodovodnog sistema u ulicama Sedrenik, Hasana Kaimije i Bakije sokak.

Zakupci poslovnih prostora u Starom Gradu oslobođeni plaćanja zakupnina i za mjesec maj

Na prijedlog općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića, Općinsko vijeće usvojilo je na danas održanoj vanrednoj sjednici...

Centar za promociju i unapređenje zdravlja danas slavi treću godišnjicu

Na današnji dan 2017. godine Općina Stari Grad i Udruženje „Generacija“, ozvaničili su i pokrenuli jedinstven projekat.

Napreduje sanacija kaldrme i dijela komunalne infrastrukture u ulici Timurhanova

Građevinski radovi na sanaciji kaldrmisanog stepeništa, te zamjeni dijela komunalne infrastrukture u ulici Timurhanova na Hridu, odvijaju se u skladu sa planiranom dinamikom.