Arhiva vijesti

Preliminarna lista dobitnika stipendija za nadarene učenike i studente

Služba za obrazovanje, kulturu, sport i lokalni razvoj Općine Stari Grad objavila je preliminarnu rang listu dobitnika stipendija na osnovu Javnog poziva za stipendiranje nadarenih učenika i studenata u školskoj/akademskoj 2018/19. godini.

Sutra sastanak sa građanima MZ Medrese

Pozivaju se građani mjesne zajednice Medrese da dođu na sastanak sutra, 23. januara, u 18:00 sati, u prostorije ove mjesne zajednice (ulica Safvet-bega Bašagića 84), gdje će se govoriti o aktuelnoj problematici na terenu. Sastanku će prisustvovati općinsko rukovodstvo na čelu sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem.

Saradnja OŠ „Vrhbosna“ i OŠ „Milutin i Draginja Todorović“ iz Kragujevca

Na osnovu Sporazuma o bratimljenju između Općine Stari Grad i Grada Kragujevca iz 2012. godine, sada je ostvarena saradnja između dvije osnovne škole ovih bratskih lokalnih samouprava.

U subotu na Starogradskoj bajci revijalna hokejaška utakmica HK“Vukovi“

Starogradska bajka i Rinostop HOT klizalište pozivaju vas sljedećeg vikenda na revijalnu hokejašku utakmicu Hokejaškog kluba „Vukovi“ iz Sarajeva...

Prošle godine sklopljen 241 brak u Starom Gradu

U najstarijoj sarajevskoj općini u prošloj godini sudbonosno „da“ pred matičarem Općine Stari Grad izgovorio je 241 par.

Općina Stari Grad i Institut za razvoj mladih KULT finansiraju sedam poslovnih planova mladih iz Starog Grada

Sedam poslovnih planova koje su predložili mladi ljudi sa područja općine Stari Grad u narednim mjesecima će biti ostvareno zahvaljujući finansiranju Općine Stari Grad i Instituta za razvoj mladih KULT.

Online platforma za komunikaciju vladinog i nevladinog sektora

U sklopu projekta „Podrška razvoju uslužno orijentisane lokalne samouprave u BiH“ u Općini Stari Grad je održan sastanak između predstavnika Saveza općina i gradova FBiH, uposlenika Odsjeka za lokalni razvoj Općine Stari Grad i organizacija civilnog društva koje aktivno djeluju u ovoj općini.

Klizanje uz ritmove disko muzike na Starogradskoj bajci

Uprkos neočekivanim obilnim snježnim padavinama, na Rhinostop Hot klizališu su se okupili najstrastveniji klizači i uživali uz „Disko večer na ledu“.

Otvara se Društveni centar Općine Stari Grad

U općinskoj poslovnoj zgradi Kvadrant XII (ulica Mula Mustafe Bašeskije 7), gdje se nalaze prostorije Vijeća mladih Stari Grad, trenutno se radi adaptacija prostorija, a sve u cilju smještanja novog Društvenog centra Općine Stari Grad.

Plan održavanja sastanaka sa građanima u mjesnim zajednicama

U narednim sedmicama općinski načelnik i njegovi najbliži saradnici održat će sastanke sa građanima svih starogradskih mjesnih zajednica.

Isporučen i drugi dio industrijske soli za mjesne zajednice

Nakon što je početkom prošlog mjeseca isporučeno oko 50 tona industrijske soli svim starogradskim mjesnim zajednicama, sada je uslijedio i ostatak od oko 50 tona za osiguranje kretanja pješaka i vozila.

Održan sastanak građana tri mjesne zajednice i općinskog rukovodstva

U općinskoj Sali za vjenčanja održan je sastanak sa građanima mjesnih zajednica Baščaršija, Ferhadija i Mjedenica, kojem je prisustvovao načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i sekretar organa državne službe Alma Destanović, a govorilo se o različitim temama.