Arhiva vijesti

Nastavljeni zborovi građana: Sastanak sa građanima Ferhadije, Mjedenice i Baščaršije

U Velikoj sali Općine Stari Grad sinoć je održan je Zbor građana mjesnih zajednica Ferhadija, Mjedenica i Baščaršija, čime se nastavlja otvorena i direktna komunikacija sa građanima ove općine, prilagođena epidemiološkoj situaciji i uz poštivanje propisanih mjera.

Načelnik Hadžibajrić: Sve što smo uradili dokazuje da smo okrenuti opštem interesu, pred nama su veliki projekti

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić predstavio je na današnjoj press konferenciji rezultate rada Općine Stari Grad u 2020. godini i najavio projekte koji će biti realizovani ove godine.

Video prezentacija svih projekata urađenih u 2020. godini

Pogledajte video prezentaciju svih projekata koje je Općina Stari Grad Sarajevo, na celu sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, realizovala u protekloj 2020. godini.

Prije 28 godina u ulici Isevića sokak, u redu za vodu, ubijeno je osam naših sugrađana

U ulici Isevića sokak kod broja 23 danas je obilježena tužna godišnjica stradanja osam naših sugrađana. Na ovom mjestu je ratne 1993. godine od ispaljene granate sa agresorskih položaja ubijeno osam, dok je 19 naših sugrađana teže i lakše ranjeno.

Počinju redovni Zborovi građana u mjesnim zajednicama

Kao i svake godine, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić obići će mjesne zajednice Općine Stari Grad u okviru održavanja redovnih zborova građana i upoznavanja sa stanjem na terenu.

Direktna komunikacija sa građanima od ključnog je značaja za funkcionisanje lokalne zajednice

Komunikacija sa građanima, direktna ili putem komunikacijskih kanala kao što su mediji i društvene mreže, od ključnog je značaja za dobro funkcionisanje jedne lokalne zajednice. Kroz razgovor sa građanima ili njihove direktne poruke najbolje se stvara slika realnog stanja i njihovih potreba...

Zimski uslovi nisu zaustavili radove – gradi se potporna konstrukcija na Sedreniku

Uprkos zimskim uslovima na terenu, nije obustavljena izgradnja potporne konstrukcije u ulici Ramića banja, na Sedreniku, koja za cilj ima osiguranje padine i pružanje bolje sigurnosti stanovnicima ove ulice.

Stanovnici devet ulica u Starom Gradu dobili su novu kanalizacionu mrežu u 2020. godini

Osiguranje kvalitetne komunalne i putne infrastrukture u naseljima Starog Grada s ciljem poboljšanja životnih uslova naših građana, prioritet je u djelovanju ove lokalne zajednice, predvođene općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem.

Zahvalnica RKUD-a “Proleter“ za podršku radu i održanim koncertima

Općinskom načelniku mr Ibrahimu Hadžibajriću uručena je zahvalnica za podršku radu RKUD-a “Proleter“, simboličnog naziva „Drug Proletera“. Zahvalnicu su uručili predsjednik društva Sahudin Kačar i šef Narodnog orkestra Rifet Avdić...

Zbog pandemije u 2020. godini sklopljeno manje brakova nego inače

Kraj godine je vrijeme kada se sumiraju rezultati i sačinjavaju godišnji izvještaji o radu. U godini koja je iza nas, pandemija korona virusa odrazila se na sve sfere života, pa tako i na sklapanje brakova kojih je u Starom Gradu bilo manje nego inače...

Predstavnici Općine Stari Grad Sarajevo obišli porodicu Stanković

Nakon što su se u toku jučerašnjeg dana pojavile brojne objave na društvenim mrežama o teškim životnim uslovima u kojima živi Emina Stanković zajedno sa svoja četiri sina, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić dao je nalog da se posjeti ova porodica i pokuša pronaći dugoročan način za pomoć...

Sretan Božić!

Svim građanima pravoslavne vjerosipovijesti u općini Stari Grad, općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić želi sretan Božić.