Arhiva vijesti

Podzemna garaža: Pripreme za betoniranje završne ploče

Izgradnja podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića ulazi u novu fazu. Završena je kompletna međuspratna konstrukcija između etaža -2 i -1 i izgrađeni svi stubovi na etaži -1...

Ulaganje u obrazovanje najbolja investicija:Stipendista Općine Stari Grad stigao do CERN-a

Da je ulaganje u obrazovanje mladih ljudi ujedno i ulaganje u našu budućnost najbolje pokazuje primjer mladog Mirsada Tunje iz Starog Grada koji je danas zaposlen kao stručni saradnik.

Saniran dio ulice Zmajevac, smjer prema Višegradskoj kapiji

Projekat sanacije oštećenog dijela ferkventne saobraćajnice ulice Zmajevac prema Višegradskoj kapiji je uspješno okončan.

Sutra lipe sade ambasadori Austrije, Italije i UNHCR-a

Sutra u 11:00 sati, u Aleji ambasadora, svoja stabla lipe zasadit će uvažene ekselencije; Ulrike Hartmann ambasadorica Republike Austrije, Anne-Christine Eriksson regionalna predstavica UNHCR-a za jugoistočnu Evropu i Nicola Minasi ambasador Republike Italije.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Hadžimustafina, Vratnik mejdan, Baruthana, Obhodža i Mjedenica.

Učenici i profesori iz Piacenze posjetili Općinu Stari Grad

Učenici i profesori Gimnazije „Melchiorre Gioia“ iz italijanskog grada Piacenze posjetili su danas Općinu Stari Grad, a ugostio ih je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

U Starom Gradu od početka godine sanirano 30 ulica

Od početka ove godine do danas, u putnu infrastrukturu u općini Stari Grad uloženo je skoro tri miliona maraka i sanirano 30 ulica.

Obavijest o radovima na vodovodnoj mreži

Obavještavamo građane da će komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas izvoditi radove na otklanjanju kvarova na vodovodnoj mreži u ulicama Muje Šejte, Čeljigovići, Čadordžina, Carina i Streljačka.

Javni oglas o prodaji putničkog vozila tipa Škoda Rapid

Općina Stari Grad raspisala je javni oglas o prodaji putničkog vozila tipa Škoda Rapid. Krajnji rok za dostavljanje ponuda je: 01.10.2019. godine do 09:00 sati.

FOTOVIJEST: Uklanjanje ploča u ulici Štrosmajerova

Počelo je uklanjanje ploča u ulici Štrosmajerova u kojoj se radi sanacija na dijelu od spoja sa Ferhadijom do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki. Pogledajte fotografije...

Na dvadesetak lokacija u Starom Gradu izgrađeni potporni zidovi

Na Širokači, Logavinoj, Babića bašči, Mjedenici, Hridu, Toki - Džeki, Mahmutovcu i Mošćanici, od početka ove godine izgrađeni su i sanirani brojni potporni zidovi, čime je otklonjena opasnost od obrušavanja.

Uklanjanje rastinja oko rasvjetnih tijela i održavanje putnih pravaca

Odjeljenje za održavanje putnih pojaseva, koje djeluje pri Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, u posljednjem periodu vršilo je uklanjanje rastinja uz stubove javne rasvjete.