U ponedjeljak prijem građana Babića bašče na novosagrađenom trgu

Image

Kao što je najavljeno Općina Stari Grad nastavlja sa prijemom građana na otvorenom i to će učiniti na području svih 16 starogradskih mjesnih zajednica. Prva na redu je mjesna zajednica Babića bašča u ponedjeljak, 07. septembra, od 09:00 do 11:00, na novosagrađenom trgu preko puta Vijećnice.

Nakon što je krajem prošlog mjeseca održan prvi prijem stranaka na otvorenom u parku At mejdan i velikog interesovanja građana za razgovor sa rukovodiocima općinskih službi, načelnik Općine Stari Grad mr Ibrahim Hadžibajrić odlučio je da se nastavi sa održavanjem ovih vrsta sastanaka. Pored građana mjesne zajednice Babića bašča, iduće sedmice u planu je prijem na otvorenom za građane mjesne zajednice Kovači (srijeda, 09. septembar, od 09:00 do 11:00, sportsko igralište Nadmlini) i građane mjesne zajednice Vratnik (petak, 11. septembar, od 09:00 do 11:00, dvorište DVD „Vratnik“).

Posjete mjesnim zajednicama i razgovori sa građanima realizovali su se i prije, ali u formi sastanaka ili zborova na kojima su građani iznosili svoje probleme i zapažanja. Projektom “Prijem stranaka na otvorenom” građanima će se omogućiti da se obrate na licu mjesta nadležnoj službi i odmah dobiju usmeni odgovor, a ako se radi o kompleksnijim predmetima, odgovor se upućuje pismenim putem u roku od 24 sata. Na svakoj lokaciji gdje će biti upriličeni prijemovi će biti raspoređeni stolovi za kojim će sjediti pomoćnici načelnika i građani. Fizička distanca, nošenje maski i mjerenje temperature bit će obavezni, a na svakom stolu će biti i dezinfekciono sredstvo, te rezervne maske.