Načelnik Ibrahim Hadžibajrić dobitnik „Zlatne turističke ruže 2010“

Image

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dobitnik je „Zlatne turističke ruže 2010.“ u kategoriji Načelnik općine za postignute rezultate u razvoju turizma na području lokalne zajednice. S obzirom da se Načelnik u to vrijeme nalazio na službenom putu, nagradu je u njegovo ime preuzeo Rizah Avdić, predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad.
"Zlatna turistička ruža 2010.", manifestacija dodjeljivanja priznanja u turizmu, održana je u Brčkom, u subotu (25.09.), pod sloganom "Osmijeh za BiH“.
U prisustvu velikog broja turističkih radnika, predstavnika lokalne uprave, entitetskih i državnih organa, diplomatskog kora, te predstavnika kulturnog i javnog života, u brčanskom Domu kulture dodijeljeno je 58 priznanja, za ostvarene izuzetne uspjehe u afirmiranju turističkih potencijala u BiH.
Nagrade su podijeljene u 15 kategorija: pojedincima, turističkim objektima , organizacijama, te lokalnim zajednicama.
Ovogodišnji prvaci turizma su gradovi Sarajevo i Banja Luka, te cjelokupno područje Tuzlanskog kantona.
Organizatori manifestacije „Zlatna turistička ruža 2010.“ bili su Vlada Brčko distrikta i “Turizam plus”, a generalni pokrovitelji Vijeće ministara BiH i Vlada Brčko distrikta.
“Turizam plus” je medijsko-poslovni projekat koji producira istoimenu tv emisiju koju emituju Radio-televizija RS i Federalna televizija, te mreža lokalnih televizijskih stanica.
Manifestacijom u Brčkom, ujedno je obilježen i Svjetski dan turizma, a kreator cjelokupnog projekta Zlatko Prlenda, najavio je proširenje Zlatne ruže na zemlje Balkana.