Ulica Očaktanum: Novi asfalt na 350 metara saobraćajnice

Asfaltirana je ulica Očaktanum od spoja sa ulicom Mejlijina (kod vrtića 'Biseri') do spoja sa ulicom Kovači. Radi se o dionici dugoj oko 350 metara, tačnije 2/3 kompletne ulice Očaktanum. I ostatak ulice bit će također saniran – do spoja sa ulicom Safvet-bega Bašagića, a radovi se izvode u fazama.

Ulica Očaktanum se nalazi na spoju mjesnih zajednica Kovači i Medrese, veoma je prometna i duga je oko 550 metara. Kako bi se u ulici omogućilo neometano funkcionisanje saobraćaja i ne bi izazivale velike gužve, sanacija se radila prvo na gore pomenutom dijelu, a ubrzo će se sanirati i ostatak ulice, do spoja sa ulicom Safvet-bega Bašagića.

Iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad kazali su nam kako su radovi izvodili etapno u zavisnosti od vremenskih prilika.

Važno je naglasiti da je asfaltiranju prethodilo uklanjanje stare podloge nakon čega je BH Telecom izvršio sanaciju svoje mreže, a KJKP “Vodovod i kanalizacija“ također su imali nekoliko intervencija na svojim instalacijama. Radove je izvodio konzorcij 'OXA' – 'DEMUS' iz Sarajeva.

Sanacija ulice Očaktanum je dio sporazuma Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji obuhvata sanaciju još 11 ulica u Starom Gradu u vrijednosti višoj od 1,4 miliona KM.