Završeno asfaltiranje dijela ulice Vinograd na Sumbuluši

Asfaltiran je dio vrlo prometne ali jako nepristupačne i strme ulice Vinograd.

Nakon uklanjanja dotrajalog i oštećenog asfalta, tamponiranja i ravnanja ulice, te izdizanja šahtova i šibera na potrebnu visinu radi pravilne odvodnje, urađeno je asfaltiranje dijela ove jako važne ulice za mještane naselja Sumbuluša, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine. „Sanacija se radila u dijelu ulice u dužini od oko 120 metara, a bez obzira na nepristupačnost terena, radovi su izvedeni po planu i bez problema“, dodali su iz Službe.

Uskoro sanacija dijelova ulica Bakije sokak i Rogina

U narednom periodu planirana je i sanacija dijelova ulica Bakije sokak i Rogina, jer se sve tri ulice nalaze u mjesnoj zajednici Sumbuluša i u neposrednoj su blizini, veoma su prometne i koristi ih veliki broj građana. Riječ je o lokalnim ulicama s velikim nagibom, tako da će njihova sanacija uveliko olakšati kretanje, kako pješacima tako i automobilima.

Pored ovih ulica (dijelovi ulica Bakije sokak, Vinograd i Rogina) ovim projektom je obuhvaćena i ulica Bijela česma, koja je sanirana krajem prošlog mjeseca (http://starigrad.ba/v2/vijest.php?id=9775). Vrijednost radova je oko 444.000 konvertibilnih maraka, a izvodit će ih konzorcij 'ADO - TRANS' iz Visokog i 'DEMUS' iz Sarajeva.

Radovi u ovoj ulici su dio velikog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji obuhvata sanaciju još 11 ulica u Starom Gradu za šta je planirano više od 1,4 miliona KM.