Uspješni mladi skijaš Izet Lut Osmanagić se zahvalio Općini

Općina Stari Grad, na čelu sa općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, nastavlja biti institucija koja kontinuirano podržava vrhunske sportaše. Ovaj put je riječ o mladom skijašu iz Starog Grada Izetu Lutu Osmanagiću koji je uputio riječi zahvale za značajnu podršku.

Ovaj mladi 14-godišnji skijaš je u protekloj sezoni zabilježio sjajne rezultate kako na domaćim, tako i na međunarodnim takmičenjima, te tako sebi obezbijedio mjesto u skijaškoj A1 reprezentaciji BiH. Osmanagić je ubjedljivo pobijedio sve svoje konkurente u svim održanim utrkama domaćeg prvenstva i kupa, a vremena koja je postizao su bila i u samom vrhu postignutih vremena starijih kategorija. Od međunarodnih nastupa najznačajnije se ističu dva treća mjesta u slalomu i veleslalomu na FIS takmičenjima, kao i ulazak u top 10 na FIS Borruf kupu u Andori. Kako ističu u Osmanagićevom matičnom klubu „Naš tim – Udruženje za razvoj i promociju sporta, kulture i turizma“ u toku su pripreme za nastupajuću skijašku sezonu koja počinje u oktobru mjesecu. Iz kluba se nadaju da trenutna pandemija korona virusa koja je zahvatila cijeli svijet neće poremetiti planove koje imaju, te da će se sva takmičenja redovno održati.

Kako često ističe općinski načelnik Hadžibajrić velika je žalost što na nivou čitave Bosne i Hercegovine ne postoji jasan zakonski i sistemski okvir finansiranja vrhunskih sportista, što je jedini pravi put ka vrhunskim sportskim uspjesima, koje građani naše zemlje toliko priželjkuju. „Ipak Općina Stari Grad nastoji popraviti taj nezavidan položaj u kojem se nalaze brojni sportisti i u okviru svojih mogućnosti podržava njihov put ka velikim uspjesima“, poručio je načelnik Hadžibajrić.