Asfaltira se ulica Bajramuša

U mjesnoj zajednici Hrid - Jarčedoli počelo je asfaltiranje ulice Bajramuša, koja je na više mjesta proširena. Riječ je o lokalnom putu kojeg svakodnevno koristi stotinjak domaćinastava.

Kako su nam prethodno govorili starosjedioci, ulica je prvi put asfaltirana devedesetih godina kada se počelo formirati naselje. S godinama, ulica je znatno oštećena iskopima, zamjenom cijevi i drugim intervencijama, a i velikim brojem vozila koja njome saobraćaju. Rađene su djelimične sanacije i krpljenja, ali ovo je prvi put da se pristupilo kompletnoj sanaciji kako bi građani spremno dočekali narednu zimu bez straha od urušavanja ulice.

Iako se nije nalazila u planu sanacije za ovu godinu, odlukom općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića, nakon što su ga građani upoznali u kakvom je stanju ulica, odlučeno je da se pokrenu radovi. Novi asfalt postavit će se na 420 metara ulice Bajramuša, a investicija košta oko 128.000 KM.

„U ovoj ulici urađeno je proširenje na određenim mjestima gdje je to bilo moguće. U tom cilju saniran je jedan postojeći potporni zid ispod ulice, dok je jedan potpuno novi izgrađen s gornje strane ulice. Ulica je tamponirana, tako da su asfalterski radovi počeli danas s gornje strane ulice“, pojasnili su u Službi za investicije i komunalne poslove Općine.

Izvođač radova na asfaltiranju i sanaciji prvog zida je konzorcij Oxa d.o.o. i Demus d.o.o., a drugi zid gradi firma Klico trans. Finansijer radova je Općina Stari Grad.