Okončani radovi na vodovodnim instalacijama u ulici Hasana Kaimije, slijedi priprema za asfaltiranje

U ulici Hasana Kaimije u završeni su radovi na vodovodnim instalacijama, tako da je već u jednom dijelu ulice počelo ravnanje i tamponiranje, a sve kako bi se što prije počelo s asfaltiranjem, potvrdili su nam iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine. Sanacija se radi u dužini od oko 240 metara.

„Urađena je kompletna zamjena vodovodnih instalacija u ulici Hasana Kaimije, a jučer su završeni i svi individualni priključci na stambene objekte. Da bi asfaltiranje počelo što prije odmah se pristupilo ravnanju i tamponiranju površine“, pojašnjavaju iz Službe.

Podsjećamo da je Općina Stari Grad sanaciju ove ulice pokrenula sredinom maja, ali nakon skidanja asfalta ustanovljeno je da je stanje vodovodne mreže veoma loše, te se došlo do zaključka da je istu potrebno zamijeniti. Tada je postignut dogovor sa Gradskom upravom Grada Sarajevo da finansiraju radove rekonstrukcije vodovodne mreže, no kada su radovi počeli Gradska uprava se povukla iz projekta. Finansiranje neplaniranog dijela ovog projekta tako je preuzela Općina Stari Grad, ali i KJKP „Vodovod i kanalizacija“. Riječ je o dodatnom iznosu od skoro 70.000 KM.

Što se tiče sanacije saobraćajnice i asfaltiranja, ovaj dio radova izvodi se na osnovu Sporazuma o zajedničkoj sanaciji ulica između Općine Stari Grad Sarajevo i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo. Izvođač radova je firma 'ADO - TRANS' iz Visokog, a cijena mu je oko 85.000 KM, što u konačnici znači investicija od oko 155.000 KM za veliko poboljšanje kvaliteta života stanovnika ove ulice u mjesnoj zajednici Medrese.