Sanacija makadamskog kraka u naselju Jarčedoli

Izvode se radovi na sanaciji prilaznog makadamskog kraka u ulici Jarčedoli kod broja 80.

„Ovaj projekat je planiran pred kraj ove građevinske sezone, međutim potrebe lokalnog stanovništva za što bržim izvođenjem ovih radova su bile itekako hitne“, kazali su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove. Iz Službe su dodatno pojasnili da se u ulici nalazi invalidna osoba, te se zbog toga što skorija sanacija nametala kao imperativ, pa je odlukom općinskog načelnika mr Ibrahima Hadžibajrića projekat započeo malo prije planiranog termina.

Dužina kraka u kojem se radi sanacija je oko 90 metara. Sanacija podrazumijeva uređenje, nasipanje tampona, ravnanje i nabijanje terena, te završno asfaltiranje. U toku su pripremni radovi, raščišćavanje i ravnanje terena. Radovi u ovoj ulici koštat će oko 11.000 konvertibilnih maraka, a u potpunosti ih finansira Općina Stari Grad Sarajevo. Izvođač radova je konzorcij Oxa-Demus iz Sarajeva. 

Podsjećamo da je su u ovoj starogradskoj mjesnoj zajednici već u toku i radovi na sanaciji i proširenju ulice Bajramuša. Riječ je o lokalnom putu kojeg svakodnevno koriste građani ove ulice iz stotinjak domaćinstava. Novi asfalt postavit će se na dužini od oko 450 metara ulice Bajramuša, a investicija koju će snositi Općina Stari Grad košta oko 128.000 KM.