U toku asfaltiranje ulice Balibegovica

Asfaltiran je gornji dio ulice Balibegovica do spoja sa ulicom Berkuša mala. Zahvaljujući ovom projektu osigurat će se bolji uslovi za život velikog broja građana u naseljima Toka - Džeka i Bistrik. Sanacija ulice radi se na dionici od spoja ulice Berkuša mala (koja je također sanira) do područne Osnovne škole 'Edhem Mulabdić' koja se nalazi na Bistriku. Ukupna dužina ulice na kojoj se radi sanacija je oko 270 metara.

„Asfaltiran je gornji dio ulice, dok se donji dio terena ponovo priprema za asfaltiranje. Tokom pripremnih radova koji su se izvodili u ovoj ulici u više navrata na teren su izlazile i ekipe KJKP 'Vodovod i kanlaizacija' i radili otklanjanje kvarova na vodovodnoj mreži. Zbog toga se donji dio ulice ponovo ravna i tamponira, da bi se što prije asfaltirala“, kazali su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad.

Radovi u ovoj ulici su dio velikog projekta Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji obuhvata sanaciju još 11 ulica u Starom Gradu za šta je planirano više od 1,4 miliona KM. Taj projekat odvija se u fazama, a u ovoj fazi rade se ulice Balibegovica, Hrvatin i Berkuša mala. Vrijednost radova je oko 327.000 konvertibilnih maraka, a izvodi ih firma 'GRAKOP' iz Kiseljaka.