Vježbe na novosagrađenom trgu ispred Vijećnice

Korisnici Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad ovo jutro su svoje redovno terapijsko vježbanje po prvi put održali na novosagrađenom multifunkcionalnom trgu iznad podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića.

„Od početka prošlog mjeseca, popuštanjem strogih mjera zaštite od pojave i širenja korona virusa, Centar je nakon duge pauze otvorio vrata svojim korisnicima i počeo sa svojim najpopularnijim sadržajem, a to su terapijske vježbe. "Zbog vrlo nestabilnih vremenskih prilika vježbe smo veći dio juna mjeseca održavali u holu Velike sale Općine, a sada smo konačno na otvorenom“, kazali su nam iz općinskog Centra za promociju i unapređenje zdravlja. Također, neće se zanemariti ni dobro poznata lokacija parka At mejdan, gdje su inače bile održavane ove terapijske vježbe na otvorenom. Centar je prošlog mjeseca proslavio tri godine postojanja i vrlo uspješnog djelovanja kao zdravstveni servis građana svih generacijskih grupa iz cijelog Kantona Sarajevo. Svoje dobro poznate sadržaje su nedavno predstavili i građanima mjesne zajednice Mahmutovac, redovne aktivnosti se nastavljaju uz konstantno praćenje epidemiološke situacije i mjera zaštite od širenja korona virusa.

Podsjećamo da je višenamjenski trg iznad prve javne podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića ispred Vijećnice jedan od četiri kapitalna projekta Općine Stari Grad realizovan krajem prošle godine uz pomoć kreditnih sredstava Saudijskog fonda za razvoj, a koštao je oko sedam miliona KM i svečano otvoren 01. marta ove godine.