Izgrađen novi potporni zid na Mihrivodama

Okončani su radovi na izgradnji novog armirano-betonskog potpornog zida u ulici Mihrivode, u mjesnoj zajednici Medrese. Projekat je finansirala Općina Stari Grad Sarajevo sa oko 6.000 KM, a izvođač radova bila je firma “Klico trans gradnja” iz Sarajeva.
Općina je pristupila sanaciji pomenutog lokaliteta jer je usljed jakih oborinskih i podzemnih voda dolazilo do naginjanja i povremenog obrušavanja zida, koji se nalazi uz stambeni objekat. „Radovi su podrazumijevali rušenje starog betonskog dijela zida, te njegovu izgradnju u dužini od oko 15 metara“, pojasnili su iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

Podsjećamo da se u ovoj mjesnoj zajednici trenutno izvode i radovi u ulici Hasana Kaimije u dužini od oko 250 metara. Projekat je vrijedan oko 125.000 KM. Pored toga u toku su radovi i u ulici Očaktanum koja se nalazi na spoju mjesnih zajednica Kovači i Medrese. Ovo je prvi put da se ova ulica kompletno sanira, što će mnogo značiti za njene stanovnike, ali i sve druge koji je koriste. Radovi u ulici Očaktanum koštat će oko 199.000 KM.