Sanacija ulice Očaktanum teče planiranom dinamikom

Sanacija ulice Očaktanum, na spoju mjesnih zajednica Kovači i Medrese, teče planiranom dinamikom. „Na 2/3 ulice uklonjen je stari, dotrajali asfalt, stari šahtovi i slivničke rešetke. Ekipe BH Telecoma uradile su sanaciju unstalacija čiji su vlasnici, a KJKP 'Vodovod i kanalizacija' su također uradili nekoliko intervencija na svojoj mreži,“ kazali su u Službi za investicije i komunalne poslove.

Nakon toga uslijedili su radovi na ravnanju i tamponiranju kolovozne konstrukcije i odvodnjavanju, a asfaltiranje 2/3 saobraćajnice planirano je ove sedmice, dok će se u preostalom dijelu nastavti radovi uklanjanja asfalta i sanacije.

Ovo je prvi put da se ova ulica kompletno sanira, što će mnogo značiti za njene stanovnike, ali i sve druge koji je koriste. Radovi u ulici Očaktanum koštat će 199.000 KM.

Ovaj projekat je dio sporazuma Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo koji obuhvata sanaciju još 11 ulica u Starom Gradu za šta će se izdvojiti više od 1,4 miliona KM. Za stanovnike mjesnih zajednica Kovači i Medrese to će značiti novi asfalt na tri veoma važne saobraćajnice, a to su: Očaktanum, Mišćina i Halilbašića gdje će radovi ukupno koštati oko 354.000 konvertibilnih maraka, a izvodit će ih konzorcij 'OXA' – 'DEMUS' iz Sarajeva.