Podzemna garaža u Avdage Šahinagića: Omogućen mjesečni zakup parking prostora

S obzirom na veliki broj zahtjeva podnesenih Općini Stari Grad Sarajevo od strane fizičkih i pravnih lica koja su se zanimala za mogućnost dugoročnog zakupa parking prostora u podzemnog garaži prekoputa Vijećnice, donesena je odluka kojom će se takva vrsta zakupa omogućiti.

Zainteresovana fizička i pravna lica trebaju podnijeti pismene zahtjeve Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad na osnovu kojih će se sklapati ugovori o mjesečnom zakupu/najmu parking prostora. Korisnicima će biti dodijeljene kartice za ulaz/izlaz iz garaže. Cijena mjesečnog najma parking prostora za fizička lica iznosi 200 KM, a za pravna lica 300 KM. Zainteresovani se za više informacija mogu obratiti putem emaila investicije@starigrad.ba.

Podzemna garaža u ulici Avdage Šahinagića radi svakodnevno od 07-23,00 sata, a cijena parkinga po satu je 2 KM, s tim da je nakon toga svakih narednih započetih pola sata 1 KM. Također, zadržavanje u garaži do 10 minuta se ne naplaćuje. Kompletan prostor je pokriven videonadzorom, a garaža ima i 24-erosatno fizičko obezbjeđenje.

U garaži je ugrađena najsavremenija oprema provjerenih proizvođača: parking senzori, centralno upravljanje kontrole ulaza i izlaza savremeni sistem zaštite od požara, kao i sistem ventilacije i odimljavanja prostora, a na ulazu je displej koji pokazuje broj raspoloživih mjesta na etažama. Garaža ima i najmoderniji elektro punjač za vozila koji je postavila kompanija Porsche BH i građani ga mogu koristiti potpuno besplatno, uz parkiranje.

Podzemna garaža sa višenamjenskim trgom investicija je vrijedna oko sedam miliona konvertibilnih maraka i izgrađena je od marta do decembra, prošle godine. Ima dvije podzemne etaže i krasi je višenamjenski trg sa zelenim površinama i dječijim igralištem, koji se prostire na 2.950m2.Vlasnik i upravitelj podzemne garaže je Općina Stari Grad Sarajevo.