Završena sanacija kaldrme i dijela komunalne infrastrukture u ulici Timurhanova

Građevinski radovi na sanaciji kaldrmisanog stepeništa, te zamjeni dijela komunalne infrastrukture u ulici Timurhanova na Hridu su završeni.

„Bez obzira na nestabilne vremenske prilike koje smo imali u proteklom periodu radovi su se kontinuirano izvodili, te završili u predviđenom roku“, kazali su u Službi za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad.

Radovi u ovoj ulici podrazumijevali su rekonstrukciju kompletnog gazišta dužine 30 metara koje je bilo dotrajalo i u lošem stanju, te zamjenu dijela komunalne infrastrukture, čime je riješen problem plavljenja ulice tokom obilnijih padavina.

Izvođač ovih radova je bila sarajevska firma Klico trans gradnja, a za projekat je osigurano oko 20.000 konvertibilnih maraka.

Inače, sanaciju Timurhanove ulice predložili su građani na jednom od sastanaka održanih sa građanima MZ Hrid-Jarčedoli prošle godine, nakon čega je, nalogom općinskog načelnika mr. Ibrahima Hadžibajrića, nadležna Služba za investicije i komunalne poslove izašla na teren, te obavila sve potrebne procedure kako bi sanacija ove godine bila i urađena.