Nagrada „Premia Alla Carriera 2010“ uručena načelniku Hadžibajriću

Image

 U Hotelu President Solin, u Splitu, jučer je održana press konferencija na kojoj je Vojko Plešina, u svojstvu člana Predsjedništva FEST-a (Europske federacije turističkih novinara, Rim, Italija) i predsjednik Svjetske federacije festivala turističkog filma, a u ime Antonia Contea, predsjednika FEST-a, uručio prestižne međunarodne turističke nagrade „PREMIA ALLA CARRIERA 2010“. Ova ugledno međunarodno turističko priznanje, kao i svake godine, dodjeljuje se pojedincima, svjetskim protagonistima turizma, za njihov lični doprinos razvoju turizma. Inače, ovogodišnja priznanja dodijeljena su u okviru 46. ITF- a (International Tourfilm Festival), održanog u italijanskom gradu Lecce, 27.maja 2010. godine. Tom prilikom, dogovoreno je da laureatima iz BiH, koji nisu bili prisutni, nagrade budu uručene sredinom septembra u Splitu, što je i učinjeno.

Priznanje „PREMIA ALLA CARRIERA 2010“ za višestruke aktivnosti i dostignuća u razvoju turizma pripalo je načelniku Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahimu Hadžibajriću. Ovo je jedno u nizu priznanja koje je načelnik Hadžibajrić primio za svoj rad otkako obavlja dužnost načelnika najstarije gradske općine i svakako je motivacija za još bolji rad. Prilikom uručenja, Načelnik je domaćinima poklonio „Sarajevsku kocku“ i multimedijalni CD „Dobrodošli u Stari Grad“ koji će im, zasigurno, još više približili kulturu i tradiciju Starog Grada.
Priznanje „PREMIA ALLA CARRIERA 2010“ jučer je uručeno i predsjedniku Turističke zajednice BIH, Šemsudinu Džeki.

Na press konferenciji je su najavljene još tri međunarodne kulturološke turističke priredbe: 17. INTERSTAS Međunarodna smotra turizma, filma, krajobraza); 13. ITF 'CRO (međunarodni festival turističkog filma), te 9. K.E.A./EFE-CRO (Predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta za Zlatni cvijet Europe), koje će biti održane od 13-16.10. 2010. godine, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića i predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor.