Podzemna garaža u ulici Avdage Šahinagića radi punim kapacitetom

Image

Podzemna garaža u ulici Avdage Šahinagića, preko puta Vijećnice, radi punim kapacitetom i nakon perioda besplatnog korištenja za građane usljed pojave korona virusa, vraćen je redovni režim rada. Podzemna garaža radi svakodnevno od 07-23,00 sata, a cijena parkinga po satu je 2 KM, s tim da je nakon toga svakih narednih započetih pola sata 1 KM. Također, zadržavanje u garaži do 10 minuta se ne naplaćuje. Kompletan prostor je pokriven videonadzorom, a garaža ima i 24-erosatno fizičko obezbjeđenje.

U garaži je ugrađena najsavremenija oprema provjerenih proizvođača: parking senzori, centralno upravljanje kontrole ulaza i izlaza savremeni sistem zaštite od požara, kao i sistem ventilacije i odimljavanja prostora, a na ulazu je displej koji pokazuje broj raspoloživih mjesta na etažama. Garaža ima i najmoderniji elektro punjač za vozila koji je postavila kompanija Porsche BH i građani ga mogu koristiti potpuno besplatno, uz parkiranje.

Podzemna garaža sa višenamjenskim trgom investicija je vrijedna oko sedam miliona konvertibilnih maraka i izgrađena je od marta do decembra, prošle godine. Ima dvije podzemne etaže i krasi je višenamjenski trg sa zelenim površinama i dječijim igralištem, koji se prostire na 2.950m2.

Vlasnik i upravitelj podzemne garaže je Općina Stari Grad Sarajevo.