Ispunjeni zahtjevi građana: Postavljene info table na Mahmutovcu

Stanovnici mjesne zajednice Mahmutovac su, na jednom od redovnih sastanaka općinskog načelnika i njegovih saradnika sa građanima početkom godine, iskazali potrebu za postavljanjem info-oglasnih tabli na ovom mjesnom području kako bi se građanima pružile aktuelne i neophodne informacije o radu organa uprave, aktuelnim javnim pozivima i informacijama od značaja za poboljšanje uslova življenja.

Naglašeno je da je ovakav način komunikacije izuzetno važan starijoj populaciji, koja ne koristi u većoj mjeri internet i društvene mreže, te će pomoći u približavanja rada lokalne uprave građanima.

Općina je, putem Službe za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, na području Mahmutovca postavila pet samostojećih info-oglasnih tabli visine oko dva metra, dok je dimanzija oglasnih ploča 920x1220 cm. Svi profili su ojačani pocinčanim čeličnim profilima, a u skladu sa tehničkim normama proizvođača. Dio predviđen za oglasni prostor je dimenzija 700x1000 cm.

Info table postavljene su na lokacijama: ulica Begovac, ulica Bistrik, ulica Kamenica - kod vodovodnog rezervoara Hrid, ulica Okrugla i ulica Sulejmana Zolja.

Projekat je koštao oko 5.300 KM, a izvođač radova bila je kompanija OD „AD-Plast“.