Postavljena rasvjeta na mostu Bosansko-turskog prijateljstva

Općina Stari Grad je, na osnovu zahtjeva građana i mjesne zajednice Mošćanica izvršila postavljanje novih rasvjetnih tijela na postojeće stubove na mostu Bosansko-turskog prijateljstva u ulici Čorbadži dede Mustafage, na Obhodži.

S obzirom da javna rasvjeta na mostu nije bila u funkciji, Općina je angažovala firmu 'Step' koja je uradila zamjenu postojećih rasvjetnih tijela i postavila novu kutiju sa osiguračima. Iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine su nam kazali da je popravka bila neophodna s obzirom na frekventnost saobraćaja, posebno u zimskom periodu. Svi radovi izvedeni su uz saradnju i saglasnost Ministarstva komunalne privrede i infrstrukture Kantona Sarajevo, koji su nadležni za održavanje javne rasvjete.

Podsjećamo, krajem aprila 2011. godine izgrađen je most Bosansko-turskog prijateljstva na Obhodži čime je građanima znatno olakšana putna komunikacija i osigurani kvalitetniji uslovi za život. Općina Stari Grad je projekat finansirala sa oko 150.000 KM, a Turska vojna misija sa oko 100.000 KM. Tada je izgrađena i nova saobraćajnica u naselju Obhodža u dužini od oko 250 metara. Saobraćajnica je izgrađena od novog mosta do džamije. Vrijednost ovog projekta bila je oko 220.500 KM i zajedno su ga finansirali Općina Stari Grad i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Pored radova na Obhodži, urađeno je i postavljanje dva nova stuba javne rasvjete sa tri LED rasvjetna tijela u ulici Kasima efendije Dobrače. Dodajmo i to da je Općina prošle godine asfaltirala ovu ulicu u dužini od oko 170 metara, za šta je izdvojeno oko 80.000 konvertibilnih maraka.