Tokom vikenda završeni radovi u Megara čikmi

Prema informacijama Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, tokom prethodnog vikenda završena je sanacija Megara čikme, u mjesnoj zajednici Babića bašča. U okviru redovnog održavanja saobraćajnica u općini Stari Grad, za 2020. godinu planirana je i ova ulica, dužine oko 100 metara.

 „Prošlog vikenda završili smo asfaltiranje, a prethodno je urađeno spajanje oborinskih vertikala u postojeći kanal,“ kazali su u Službi. Radove je izvodio konzorcij OXA - DEMUS.

Podsjećamo da izvođenje građevinskih radova na otvorenom ne podliježe trenutnim zabranama i mjerama koje je propisao Federalni štab civine zaštite.

Podsjećamo, krajem prošle sedmice je asfaltiranjem ulica Berkuša velika i 10. brdska brigada završena realizacija velikog infrastrukturnog projekta koji se radio na prostoru dvije mjesne zajednice: Toka - Džeka i Širokača, osim toga prošle sedmice je izgrađen i potporni zid u ulici Begovac na Mahmutovcu, sanirano stepenište u koritu Miljacke, te završena adaptacija prostorija mjesne zajednice Babića bašča.