Plakat upozorenja o virusu COVID19 na općinskoj web stranici

Image

Po savjetima svih stručnjaka na čelu sa krovnom Svjetskom zdravstvenom organizacijom najučinkovitija aktivnost koja će spriječiti zarazu jeste samoizolacija odnosno provođenje vremena u svome domu bez izlaska i socijalizacije sa drugim osobama. Ukoliko je izlazak iz sopstvenog životnog prostora neodloživ, vrlo je bitno držati distancu od najmanje jedan i po metar od drugih osoba, a da se pritom koriste zaštitne maske i rukavice. Često, redovno i detaljno pranje ruku je od krucijalne važnosti bilo da ste u svom domu ili u vanjskom prostoru.

Povodom teške situacije uzrokovane pojavom i širenjem korona virusa COVID19 u našoj zemlji Općina Stari Grad je jedna od prvih javnih institucija koja je poduzela konkretne mjere. Još početkom prošlog marta ograničen je ulazak strankama u općinske prostorije, a iste su pozvane da bez prijeke potrebe ne dolaze u Općinu, te da će većinu zahtjeva moći riješiti telefonskim, odnosno elektronskim putem, ili u krajnjem slučaju u Šalter sali.

Općinski načelnik i komandant Općinskog štaba civilne zaštite mr Ibrahim Hadžibajrić je odlučio da Općina Stari Grad u ovim teškim trenucima bude što više na usluzi građanima. Iz tog razloga oformljen je Operativni centar civilne zaštite Stari Grad koji se 24 sata dnevno može kontaktirati putem telefona 033/282 336.

O svim aktivnostima, odnosno preventivnim mjerama Općine Stari Grad upoznajte se putem linka http://starigrad.ba/v2/txt.php?id=986