Radno vrijeme Općine od 09,00 do 13,00 sati, Operativni centar dostupan putem telefona 033/282 336

Image

Povodom teške situacije uzrokovane pojavom i širenjem korona virusa, Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo donio je naredbu prema svim općinama, kao i Gradskoj upravi, da se radno vrijeme organizuje u periodu od 09,00-13,00 sati, a da se po potrebi i prioritetima organizuje rad i izvan ovog radnog vremena. Obavještavamo građane da je Općina Stari Grad Sarajevo uskladila svoje radno vrijeme prema ovoj odluci.

Općina Stari Grad je jedna od prvih javnih institucija koja je poduzela konkretne mjere u cilju sprječavanja širenja korona virusa, te na taj način zaštitila svoje uposlenike i stranke. Podsjećamo još početkom ovog mjeseca ograničen je ulazak strankama u općinske prostorije, a iste su pozvane da bez prijeke potrebe ne dolaze u Općinu, te da će većinu zahtjeva moći riješiti telefonskim, odnosno elektronskim putem, ili u krajnjem slučaju u Šalter sali.

Urađene su i dvije detaljne dezinfekcije svih općinskih prostorija, sa posebnim akcentom na Šalter sali, u koju stranke mogu ući nakon što izvrše dezinfekciju ruku. Također strogo je ograničen broj stranaka koje mogu biti prisutne u Šalter sali. Na ulazu u salu potrebno je poštovati distancu od 1-1,5 metara među strankama.

Općinski načelnik i komandant Općinskog štaba civilne zaštite mr Ibrahim Hadžibajrić je odlučio da Općina Stari Grad u ovim teškim trenucima bude što više na usluzi građanima. Iz tog razloga oformljen je Operativni centar civilne zaštite Stari Grad koji se 24 sata dnevno može kontaktirati putem telefona 033/282 336.

Operativni centar sačinjen je od općinskih uposlenika koji rade u smjenama i pomažu građanima u slučajevima gdje bude potrebno osigurati humanitarne pakete ili brašno ili ih usmjeravati u zdravstvene institucije u slučaju potrebe za ljekarskom pomoći.

Dežurni telefon Operativnog centra je 033/282 336 i građanima je na raspolaganju 24 sata dnevno.