Sutra potpisivanje ugovora o stipendiranju nadarenih učenika i studenata i učenika deficitarnih zanata

Image

Potpisivanje Ugovora o dodjeli stipendija za nadarene učenike i studente, kao i stipendiste iz oblasti deficitarnih i starih tradicionalnih zanata bit će održano u petak (14. februara, 2020. godine).


Putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport provedene su dvije konkursne procedure. Na javni poziv za stipendiranje nadarenih učenika i studenata pravo prijave imali su svi nadareni učenici i studenti koji su na redovnom školovanju u srednjim i visokoškolskim ustanovama i koji su ispunjavali uslove propisane konkursom objavljenim 31.10.2019. godine.

Na Javnom pozivu iz oblasti deficitarnih i starih, tradicionalnih zanata, također objavljenog 31.10.2019. godine pravo učešća imali su učenici I, II i III razreda srednjih strukovnih škola (deficitarni zanati) koji nisu obnavljali godinu i učenici starih tradicionalnih zanata (šegrti koji zvanje stiču kod majstora starih zanata).

Bit će potpisani ugovori sa 97 stipendista: od toga 55 učenika (50 nadarenih i pet učenika deficitarnih zanimanja) i 42 studenta. Za ove stipendije bit će izdvojeno oko 90.000 KM.

Ugovore o o stipendiranju sa korisnicima će potpisati općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić u petak (14. februara, 2020. godine)

u 10,00 sati u Velikoj sali Općine Stari Grad.

Pozivamo medijske kuće da proprate ovaj događaj!