Na višenamjenskom trgu postavljeno dječije igralište

Na višenamjenskom trgu iznad podzemne garaže, prekoputa Vijećnice, završeno je postavljanje dječijeg igrališta koje je dio ovog velikog projekta. Kako je i planirano, višenamjenski trg obogaćen je zelenim površinama na kojima je ranije zasađeno ukrasno grmlje i sadnice japanske trešnje. Kompletan trg je popločan, a površina popločanog dijela, zajedno sa prostorom za zelene površine i dječijim igralištem iznosi 2.950m2.

Za završnicu postavljanja dječijeg igrališta čekala se isporuka odgovarajućeg mobilijara što je završeno tokom ove sedmice. Na igralište je postavljena gumena podloga, a na nju klackalica, ljuljačke i kućica sa toboganom i penjalicom.

Radovi na trgu ovim su finalizirani, a svečanost povodom završetka ovog i još tri kapitalna projekta Općine Stari Grad najavljena je 01.marta. Na Dan nezavisnost BiH, Općina Stari Grad organizovat će svečani program na višenamjenskom trgu gdje će biti predstavljen završetak izgradnje podzemne garaže, sportske sale, rekonstrukcije Doma zdravlja i administrativnog sjedišta Općine Stari Grad. U pripremi je bogat i sadržajan program ovim povodom u kojem će moći uživati svi građani ove općine, ali i cijelog grada, pa i šire.

Podsjećamo, podzemna garaža prekoputa Vijećnice završena je krajem prošle godine i ima dvije podzemne etaže sa 157 parking mjesta. Planirano je da garaža počne sa radom 01.marta.

Izgradnja podzemne garaže i multifunkcionalnog trga u ulici Avdage Šahinagića jedan je od kapitalnih projekata Općine Stari Grad čija je vrijednost skoro sedam miliona konvertibilnih maraka. Projekat je finansiran kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj.