Postavljanje dekorativne led rasvjete u ulici Štrosmajerova

U završnoj fazi su radovi na rekonstrukciji jedne od najpopularnijih i najprometnijih pješačkih zona u Starom Gradu, Štrosmajerove ulice. Trenutno se radi postavljanje rasvjetnih tijela u pločama, a i ti su radovi pri kraju.

„Prethodnih dana završeno je popločavanje spoja sa ulicom Ferhadija, te centralni dijelovi. Podsjećamo da su ugrađene ploče od prirodnog kamena (granit) u cementnom estrihu. Trenutno postavljamo dekorativnu led rasvjetu u pločama“, kazali su iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove.

Projekat je vrijedan više od pola miliona maraka

U Štrosmajerovoj je ranije urađeno uklanjanje starih ploča, zamjena instalacija BH Telecoma, Elektroprivrede i Sarajevogasa, te vodovodnih instalacija i priključaka, a potom i betoniranje ploče debljine 12 cm, na površini od 1.100 metara kvadratnih. Ugrađeni su ivičnjaci od prirodnog eruptivnog materijala, te postavljeni slivnici za oborinsku odvodnju.

Rekonstrukcija Štrosmajerove ulice projekat je koji finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a njegova vrijednost je 550.000 konvertibilnih maraka.