Dom zdravlja Stari Grad: Sljedeće sedmice završava se prizemlje i prvi sprat

Radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja Stari Grad mogli bi biti završeni do sredine sljedećeg mjeseca, a sljedeće sedmice završit će svi radovi u prizemlju objekta i na prvom spratu, s izuzetkom Odjeljenja za radiologiju. Naime, neki radovi izvode se parcijalno, odnosno pojedina odjeljenja završavaju se nakon premještanja postojećeg namještaja. Nakon toga, preostat će radovi na dijelu drugog sprata i u stubištu.

Počeli su radovi na obnovi kotlovnice i trajat će 10-ak do 15 dana. Završavaju se i radovi na uređenju atrija objekta Doma zdravlja. Na objektu je urađena kompletna fasada u površini od preko 2.000m2, te renovirani svi toaleti u koje je postavljena nova podna i zidna keramika i sanitarije.

Ranije je urađen krov, stolarija i nadziđivanje sjevernog i južnog krila gdje je izgrađeno devet novih prostorija. Ove prostorije u potpunosti su završene i preostalo je njihovo čišćenje i unošenje opreme i namještaja. U njima su postavljeni PVC podovi, vrata, urađeni molerski i keramičarski radovi.

Sagrađeno je protivpožarno stepenište i prvi put u objekat ugrađen lift.

Rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad, projekat koji je pokrenula Općina Stari Grad i finansira ga iznosom od 1,9 miliona KM.