U ponedjeljak počinje poseban projekat za osobe treće životne dobi

Image

Udruženje „Generacija“, zaduženo za upravljanje i vođenje Centra za promociju i unapređenje zdravlja Općine Stari Grad, od ponedjeljka kreće sa novim projektom pod nazivom Živimo zdravo-starimo aktivno i inkluzija osoba treće životne dobi“.

Ovaj devetomjesečni projekat će se realizovati i finansirati u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD), kojeg realizuje UNDP, finansira Evropska unija, a rezultat je projektnog prijedloga kojeg je uputilo Udruženje „Generacija“ prema međunarodnim partnerima. Ciljna grupa ovog projekta su građani starogradskih mjesnih zajednica Babića bašča i Logavina. Pored svakodnevnih aktivnosti, u prostorijama ovih mjesnih zajednica, na sedmičnom i mjesečnom nivou će biti organizovane sljedeće aktivnosti:

1. Psiho-sociometrija u zdravstvenoj zaštiti

2. Nutricionističko savjetovalište

3. Jednom sedmično predavanja iz oblasti zdravlja

4. Dva puta mjesečno socijalizacija kroz interaktivne radionice porodičnog savjetovališta

5. Jednom mjesečno će biti organizovana društvena radionica.

6. Socijalizacija osoba treće životne dobi kroz druženje u prirodi

Projekat će se ozvaničiti u ponedjeljak, 11. novembra, u 11:00 sati, u prostorijama Mjesne zajednice Babića bašča. Promociji će prisustvovati osoblje koje će raditi na tom projektu, predstavnici UNDP-a, građani i općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić. Općina Stari Grad učestvuje u projektu ReLOaD sufinansiranjem ukupnog iznosa sa 30%.