Asfaltirana desna strana trotoara od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

Asfaltirana desna strana trotoara od Baščaršije do Stare pravoslavne crkve

Kao što smo ranije pisali, u toku je sanacija desne strane trotoara u ulici Mula Mustafe Bašeskije, a trenutno se izvode radovi od Stare pravoslavne crkve do Logavine.

Zbog frekventnosti dionice radovi se izvode u fazama, tako da su do sada urađeni širi dijelovi trotoara za pješake od Logavine do tramvajske stanice kod Katedrale i od tramvajske stanice Baščaršija do Stare pravoslavne crkve.

Trenutno se radovi izvode od Stare pravoslavne crkve do Logavine. „Na ovom dijelu u toku je uklanjanje starog asfalta, nakon čega će se raditi tamponiranje, te postavljanje novih ivičnjaka“, pojašnjavaju iz Službe za investicije i komunalne poslove.

Radovi se najvećim dijelom izvode u noćnim satima - od 00,00 do 05,00 sati i manjim dijelom u toku dana, s obzirom da se radi o vrlo frekventnoj saobraćajnici.

Radovi koštaju 87.000 KM

Radove rekonstrukcije trotoara izvodi sarajevska firma OXA, a finansira ih Općina Stari Grad Sarajevo, iznosom od oko 87.000 KM. Ukupna dionica koja se sanira je od tramvajske stanice Baščaršija do taxi štanda Markale, dužine oko 500 metara.

Podsjećamo da je Općina Stari Grad 2017. godine rekonstruisala trotoare od Muzeja Jevreja do Gradske tržnice (lijeva strana), u ukupnoj dužini od 323 metara, tako da će završetkom radova na desnoj strani biti u cjelosti okončan projekat rekonstrukcije trotoara u samom srcu Starog Grada koji su bili u dosta lošem stanju.