Betonirana ploča u Štrosmajerovoj ulici, uskoro popločavanje

U Štrosmajerovoj ulici u centru Starog Grada, čiju sanaciju i rehabilitaciju Općina Stari Grad i Direkcija za puteve KS finansiraju sa 550.000 KM, prethodnog vikenda postavljena je betonska podloga na koju će se postavljati granitne ploče.

S obzirom da je potrebno minimalno četiri do pet dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, da se betonska ploča osuši, popločavanje je planirano početkom naredne sedmice, najavljeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine.

U ovoj ulici prethodno su uklonjene stare ploče, te zamijenjene podzemne instalacije: Elektroprivrede, BH Telecoma, Sarajevogasa i Vodovoda.

„U petak je pripremljena površina od 1.100 metara kvadratnih za postavljanje betonske ploče. Ugrađen je tamponski materijal sa nabijanjem do potrebne nosivosti, a tokom vikenda je urađena armirano-betonska podloga, debljine 12 centimetara“, pojasnili su iz nadležne Službe.

Radovi u ulici Štrosmajerova počeli su 14. septembra, a izvode se od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki.