Na Mahmutovcu asfaltirana vrlo prometna ulica Paje

Ulica Paje na Mahmutovcu, u kojoj se nalazi polazna kombi stanica i kojom saobraća veliki broj putničkih vozila do naselja Mahmutovac, dobila je novi asfalt. Sanacija ulice rađena je na dužini od 136 metara, a asfaltiran je i dio ispred prostorija Mjesne zajednice Mahmutovac.

U ulici je uklonjen stari asfalt i ivičnjaci, nanesen novi tampon i novi ivičnjaci, te izvršeno nivelisanje šibera, poklopaca šahtova i slivničkih rešetki. Radove je finansirala Općina Stari Grad iznosom od 31.500 KM, a izveo ih je KJKP „Rad“.

 

Ostale investicije na Mahmutovcu

Inače, na Mahmutovcu je ove godine, u ulici Kurtin sokak urađena rekonstrukcija vodovodne i separatne kanalizacione mreže, uz postavljanje nove kaldrme u jednom dijelu ulice i asfaltiranje u drugom – donjem dijelu. Ovaj projekat obuhvatao je zamjenu 150 metara tehnički neispravnih cijevi vodovodne, kišne i fekalne kanalizacije, izgradnju 30 novih šahtova, te 40 individualnih priključaka. Radove je izvodila firma Mibral iz Sarajeva. Cijeli projekat Općina je finansirala sa 415.000 konvertibilnih maraka.

Na proljeće je izgrađen armirano-betonski potporni zid u ulici Paje sokak, gdje je ranije došlo do pucanja starog zida. Na ovom lokalitetu se nalazio urušeni stari zid, a iznad njega stambeni objekat, te je prijetila opasnost od obrušavanja i ugrožavanja prolaznika. Prvo je uklonjen stari, ispucali zid, te izgrađen novi, dužine 6,5 metara i visine metar i 70 centimetara. Općina je finansirala projekat sa oko 6.000 KM.