Dom zdravlja Stari Grad: Postavljanje fasade iznad glavnog ulaza

Kako bi se poboljšali uslovi rada i usluga za pacijente u Starom Gradu, Općina Stari Grad finansira sa skoro dva miliona maraka rekonstrukciju Doma zdravlja Stari Grad, sagrađenog prije više od 50 godina.

Radovi su počeli u martu, sva odjeljenja i uposlenici su izmješteni na druge lokacije gdje rade sa pacijentima, a predviđa se da će projekat biti završen u novembru ove godine. Tim za implementaciju ovog i ostalih kapitalnih projekata Općine Stari Grad, redovno nadgleda izvođenje radova, kako bi se izveli prema projektu i utvrđenoj dinamici.

Prema informacijama sa terena, u prethodnim danima na objektu su se završavali limarski radovi i molersko-farbarski radovi na prvom i drugom spratu objekta. Uporedo s tim, radilo se postavljanje fasade u atrijumu objekta, a trenutno se radi fasada iznad glavnog ulaza u objekat. Bočne strane su ranije završene i uklonjena je skela.

U prizemlju objekta izvode se bravarski radovi, te zidarski i armirački radovi u podrumu, kao i radovi na postavljanju hidroizolacije podne ploče u podrumu. Nastavljeno je izvođenje keramičarskih radova u toaletima, postavljanje zidnih i podnih keramičkih pločica, hidroizolaterski radovi, kao izrada estriha. Na drugom spratu objekta je završena montaža kablova slabe i jake struje.

Podsjećamo, na cijelom objektu je postavljena nova stolarija, izvršeno nadziđivanje sjevernog i južnog krila čime je objekat dobio devet novih prostorija, te završena krovna konstrukcija.