Obilježena druga godišnjica Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar

Svečano je obilježena druga godišnjica otvaranja Centra za zdravo starenje općina Stari Grad i Centar pred velikim brojem korisnika i gostiju. Zahvaljujući odličnoj saradnji dvije centralne gradske općine, u septembru 2017. godine otvoren je centar za pripadnike treće životne dobi iz Starog Grada i Centra, u ulici Muhameda Kantardžića 3 (zgrada Svjetlosti).

Centar svojim korisnicima, pored mjesta za druženje, nudi čitav niz sekcija kao što su kursevi engleskog, turskog, njemačkog jezika, računara, te likovnu, planinarsku, muzičku, zdravstvenu sekciju i mnoge druge. Nerijetko se organizuju izleti i putovanja, te iz tog razloga imaju veliki broj aktivnih članova.

Jedan od njih je i Enver Kadrović, koji je član od prvog dana: „Dolaskom ovdje moj se život totalno promijenio, ali u pozitivnom smislu naravno. Uživam u druženju sa ostalim korisnicima, svi se međusobno jako uvažavamo i poštujemo, što je za svaku pohvalu“, rekao nam je Kadrović. On je također pohvalio rad uposlenika Centra, a posebno je izdvojio zajednički boravak na moru u Gradcu prošle sedmice. Proslava nije mogla proći bez nastupa Hora „Ruže“, koji je nastao i najviše djeluje pri centru, a bilježe nastupe i na drugim svečanostima u gradu, ali i šire.

U ime Općine Stari Grad svečanosti je prisustvovala Amela Bogunić iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, a korisnicima i osoblju drugu godišnjicu rada je čestitao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Općina Stari Grad finansira rad ovog Centra godišnjim iznosom od 30.000 KM.