Sportska sala OŠ“Edhem Mulabdić“: Završetak radova sljedeće sedmice, preostaje opremanje

Izvode se završni radovi na izgradnji sale OŠ“Edhem Mulabdić“, a članovi Tima za implementaciju ovog i još tri kapitalna projekta Općine Stari Grad danas su obišli gradilište i održali sastanak sa izvođačem radova i nadzornim organom.

Odluka općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića da se učenicima ove škole osiguraju adekvatni uslovi za rad u školskoj 2019/20. godini bit će ispunjena, a sala će se završiti sljedeće sedmice. Preostaje još opremanje sale, što će za nekoliko dana prolongirati njeno otvaranje, u zavisnosti od isporuke opreme. Sredstva za sve navedeno osigurala je Općina Stari Grad, a kako je ranije izjavio načelnik Hadžibajrić, Općina realizuje ove projekte za dobrobit građana.

“Iako ni obrazovanje ni zdravstvo nisu u direktnoj nadležnosti općine, mi smo se ipak kreditno zadužili da izgradimo te objekte (sala i Dom zdravlja) jer ne posmatramo stvari na takav način. Naš cilj je da građanima pružimo što kvalitetnije uslove života, u ovom slučaju uslove za obrazovanje i pružanje adekvatne zdravstvene zaštite i zato smo ušli u ove projekte,“ izjavio je ranije Hadžibajrić.

U narednim danima finalizirat će se radovi na objektu, uraditi vatrodojava, detekcija gasa, uređenje vanjskog prostora, obuka osoblja za korištenje novih uređaja i drugo. Sala će biti opremljena svim potrebnim mobilijarom: dva mala gola, komplet za odbojku, dva zidna pomična koša, mornarske ljestve, uže, motka, švedske ljestve, švedska klupa, školska greda, garderobne klupe, strunjače…

Izgradnju i opremanje nove sportske sale u potpunosti finansira Općina Stari Grad, a njena vrijednost je oko 1,3 miliona konvertibilnih maraka.