Zgrada Općine: Postavljena aluminijska bravarija na prvom spratu

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji zgrade Općine Stari Grad. Nakon što su završeni radovi na B objektu, postavljena je skela i počela zamjena bravarije na prvom spratu Objekta A. Prema informacijama sa terena, na cijelom prvom spratu završeno je postavljanje aluminijske bravarije i sada se radi unutrašnja obrada zidova, demontaža i montaža rasvjete i fasaderski radovi – lijepljenje EPS ploča.  Izvode se grubi građevinski radovi na izgradnji nove kotlovnice, a uskoro bi na tom dijelu trebala početi i izrada krovne konstrukcije.

U planu je i izrada zida za fotografisanje koji će se nalaziti na B objektu, kao i platforme za fotografisanje mladenaca koji će na taj način ubuduće moći ponijeti trajnu uspomenu iz Općine Stari Grad.

Općina Stari Grad finansira radove koji se izvode na objektu kreditnim sredstvima Saudijskog fonda za razvoj, a vrijednost investicije je 1,9 miliona KM. Radove izvodi firma ITC Zenica.

Rad sa strankama se, i pored otežanih uslova, odvija bez problema. Plato ispred zgrade nije prohodan, te se u Šalter salu ulazi samo iz pravca Doma Oružanih snaga. Glavni ulaz u zgradu Općine (Objekat A) je u funkciji, ali se do njega dolazi samo iz ulice Zelenih beretki (ne preko platoa).