Načelnik Hadžibajrić prisustvovao svečanom otvaranju porodilišta Opće bolnice

Danas je svečano otvoreno renovirano porodilište Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, a podršku njegovoj adaptaciji pružila je i Općina Stari Grad. Direktor bolnice dr Zlatko Kravić zahvalio se za pomoć, a načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić uručio mu je odluku o izdvajanju sredstava u iznosu od 30.000 KM.

„Općinsko vijeće je na moju inicijativu usvojilo odluku o izdvajanju 30.000 KM za pomoć Općoj bolnici u renoviranju porodilišta. Nadam se da će im sredstva koristiti za opremu koja im nedostaje. Sretan sam što smo podržali ovaj projekat jer će njegova realizacija omogućiti kvalitetnije uslove za zdravstvenu zaštitu i adekvatan tretman najmlađih pacijenata,” izjavio je Hadžibajrić.

Inače, porodilište, tačnije Odsjek za akušerstvo i neonatologiju renoviran je prvi put otkako je sagrađena Opća bolnica „Prim. dr. Abdulah Nakaš“. Osim kompletne adaptacije prostora, nabavljena je moderna medicinska oprema, a kadar je prošao obuke i adekvatno je educiran.

Tokom otvaranja pokazane su prostorije i nova oprema, te istaknuta adaptirana porođajna sala sa dva porođajna boksa, kao i operaciona sala u sklopu Odsjeka za hitne carske rezove. Ispunjen je svjetski standard i protokol da se hitni carski rez mora uraditi u roku manjem od deset minuta.