Obećano-ispunjeno: Sanirane ulice u MZ Hrid-Jarčedoli

„Na Hridu i Jarčedolima ove godine bit će asfaltirane tri ulice: Bajramuša, Veliki Kačanik i dio ulice Iza gaja čikma,“ rečeno je ovo na sastanku načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića sa građanima mjesne zajednice Hrid-Jarčedoli, u aprilu ove godine. Obećanje koje je tada dato već je ispunjeno, jer je završeno asfaltiranje sve tri ulice i to: Iza gaja čikma, Veliki Kačanik od broja 47 do broja 59 i Bajramuša od broja 7 do broja 19.
 
Iza gaja čikma
„Ova ulica asfaltirana je u maju“, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine. Radilo se na dužini od oko 100 metara, za šta je izdvojeno oko 14.500 konvertibilnih maraka. Podsjećamo, na ovoj lokaciji prošle godine je urađeno proširenje makadamskog puta za lakši prilaz građana domaćinstvima. Tom prilikom izgrađen je kameni potporni zid dužine 52 metra, prosječne visine1,50 metar. Za ove radove Općina Stari Grad Sarajevo je iz svog budžeta za 2018. godinu izdvojila oko 28.000 konvertibilnih maraka.
 
Veliki Kačanik
Ove sedmice završeni su radovi na sanaciji ulice Kačanik veliki, od broja 47 do broja 59.
S obzirom da se radi o vrlo nepristupačnom i uskom terenu iz Mjesne zajednice kažu da je od izuzetne važnosti što su se radovi završili prije kraja sezone. „Radi su o izrazito strmoj i uskoj ulici, tako da se u zimskom periodu djeci i starijim osobama bilo jako teško kretati se. Drago nam je da su radovi završeni u kratkom periodu, bez obzira na nepristupačan teren,“ kazali su. U donjem dijelu ulice došlo je do manjeg propusta zbog vrste asfalta kojeg je izvođač (KJKP „Rad“) koristio, a što je otežalo pristup garaži jednog stanovnika ove ulice. Kako su potvrdili iz nadležne službe, ovaj propust bit će u što skorije vrijeme otklonjen.
Iz nadležne općinske Službe za investicije i komunalne poslove kažu da je sanirana ulica u dužini od 60 metara, te da je izdvojeno oko 6.000 konvertibilnih maraka za njeno asfaltiranje.
 
Bajramuša
Asfaltirana je ulica Bajramuša, od broja 7 do broja 19 u dužini od oko 100 metara. Investiciju vrijednu oko 14.000 konvertibilnih maraka finansirala je Općina Stari Grad, a radove je izvodila firma KJKP “Rad”.