Uređen prostor nakon uklanjanja ruševnog objekta u ulici Hamdije Kreševljakovića

Svi radovi na uređenju prostora nakon uklanjanja ruševnog objekta u ulici Hamdije Kreševljakovića su okončani, potvrđeno je iz Službe za inspekcijske poslove Općine.
„Uz ulicu Mjedenica padina je nasuta humusom i zasijana travom, a niži nivo uz ulicu Hamdije Kreševljakovića je poravnat i posut sitnim granulatom (krupnijim pijeskom)“, pojasnili su iz Službe. Pored toga iz ulice Mjedenica postavljena je odbojna ograda (branik) i ivičnjaci cijelom dužinom nekadašnjeg ruševnog objekta radi sprječavanja prodiranja vode.
Podsjećamo, za ruševni objekat u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 86 utvrđeno je da zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavlja opasnost za ljude, okolne objekte i učesnike u saobraćaju. Općina Stari Grad je još u februaru ove godine donijela Zaključak kojim se vlasnicima ovog objekta nalaže otklanjanje opasnosti. Kako nije postupljeno prema zaključku, Općina je u maju donijela rješenje o rušenju objekta prinudnim putem. Sa bespravnim korisnicima stanova u ovom objektu postignut je dogovor i blagovremeno su iseljeni na druge lokacije.