Najbolja bh. biciklistkinja Lejla Tanović u posjeti načelniku Hadžibajriću

Image

Desetostruka prvakinja BiH u biciklizmu Lejla Tanović, koja je nedavno pobijedila na UCI C2 utrci u Hrvatskoj i osvojila novih 30 UCI bodova koji se računaju za svjetsku ranking listu i olimpijsku normu, bila je gost Općine Stari Grad.

Ovu uspješnu biciklistkinju ugostio je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, a Lejla je došla u društvu Selektora reprezentacije BiH u brdskom biciklizmu Amarom Njemčevićem. Povod je naravno bio veliki uspjeh koji je zabilježen početkom prošlog mjeseca u Hrvatskoj.

Ovo joj je bila ukupno deveta pobjeda u karijeri na UCI utrkama što je ujedno i rekordan broj pobjeda na utrkama međunarodne biciklističke federacije za bh. bicikliste.

Načelnik Hadžibajrić je uputio iskrene čestitke, te obećao da će Općina Stari Grad u okviru svojih mogućnosti nastaviti podržavati rad Lejle Tanović i njenog tima.

Do prije nekoliko godina biciklizam je u BiH uglavom bio rezervisan za muškarce. Od dolaska Lejle Tanović mnogo toga počelo se mijenjati. Zahvaljujući njenoj upornosti, danas je desetorostruka državna prvakinja i takmičarka UCI SMF tima, te dvostruka balkanska prvakinja u brdskom biciklizmu. Ove godine ona zauzima 86. mjesto u konkrenciji svih brdskih biciklistkinja svijeta i ovo je najbolji plasman do sada za našu takmičarku. Lejla i njen trener, Amar Njemčević su naši vodiči za brdski biciklizam u BiH. Njen cilj je kako kaže učešće na predstojećim ljetnim Olimpijskim igrama „Tokio 2020“.