Skoro 6.000 posjeta u općinskom Info-press centru na Baščaršiji

U prvih šest mjeseci ove godine, Info-press centar Općine Stari Grad, koji se nalazi u srcu Baščaršije u ulici Halači, posjetilo je skoro 6.000 osoba, pretežno turista iz svih dijelova svijeta.

Ovaj općinski informativni centar otvoren je u januaru 2014. godine, a osnovna namjena mu je davanje informacija i pomoć turistima, ali i lokalnom stanovništvu. Ljubazno osoblje Info-press centra odgovara na sve upite i trudi se turistima u najljepšem svjetlu predstaviti našu općinu i grad, što im itekako polazi za rukom. U centru smo sreli par iz Češke Republike, koji je tek stigao u Sarajevo, Valeriu Recmanovu i Daniela Tröglera. „Prvi put smo u Sarajevu, prethodno smo posjetili Budimpeštu, Beograd, sada smo ovdje, a posjetit ćemo i Mostar“, kazala nam je Valeria. Inače Valeria je polu Talijanka, a njen djed je bio prvi ambasador Republike Italije u BiH, te je i to jedan od razloga zbog kojih se odlučila posjetiti naš grad i zemlju.

U Info-press centar Općine Stari Grad došla je i grupa studenata iz Australije. Manh Ninh, Mishal Halai, Larnie Ham i Siva Jonahas Muppalla su inžinjeri iz svih nauka, a došli su s ciljem učešća na radionici robotike u Tuzli. Interesovali su se za posjete svim kulturno- historijskim spomenicima, posebno muzeju koji posvećen atentatu na Franza Ferdinanda i Sofiju, spomeniku Davorinu Popoviću, te olimpijskoj planini Trebević.