FERHADIJA: Popločano više od 40% površine

Radovi na rekonstrukciji Ferhadije odvijaju se planiranom dinamikom i dosad je popločano više od 40% planirane površine, potvrdio je Adis Hadžović, pomoćnik načelnika za investicije i komunalne poslove Općine.

Podsjećamo, radovi se izvode na dijelu ulice od Slatkog ćošeta do Apoteke Stari Grad, kod Katedrale. Završena je zamjena podzemnih instalacija, tamponiranje i betoniranje podloge u ulici Ferhadija i u toku je postavljanje i fugiranje novih kamenih ploča debljine 10 cm.

„Radovi se izvode 'punom parom', a od danas su tu još dvije ekipe kao pojačanje. Bez obzira na velike kišne padavine u maju, radovi se izvode prema dinamici i bit će završeni ovog mjeseca“, pojasnio je Hadžović. Kazao je da je do sada već popločano više od 40 odsto površine.

„Prethodno je urađena i zamjena instalacija Elektroprivrede i Sarajevogasa, te vodovodnih instalacija i priključaka“, dodao je.

Sanacija dijela ulice Ferhadija, od Slatkog ćošeta do Apoteke Stari Grad kod Katedrale projekat je koji finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, a njegova vrijednost je 789.000 KM. Radi se na dužini ulice od 191 metar i prosječnoj širini devet metara.

Na ovaj način cijela ulica Fehadija u dijelu općine Stari Grad, u dužini od 363 metra imat će jedinstven izgled, s obzirom da je donji dio – od Gradske tržnice do Apoteke Stari Grad rekonstruisan i popločan prije šest, odnosno sedam godina.