Počelo popločavanje Ferhadije

Završena je zamjena podzemnih instalacija, tamponiranje i betoniranje podloge u ulici Ferhadija i počelo je postavljanje i fugiranje novih kamenih ploča debljine 10 cm. Podsjećamo, radovi se izvode na dijelu ulice od Slatkog ćošeta do Apoteke Stari Grad, kod Katedrale, a počeli su 09. maja, uz predviđeni rok za završetak od 60 dana.

„Prethodno je urađeno uklanjanje starih ploča, zamjena instalacija Elektroprivrede i Sarajevogasa, te vodovodnih instalacija i priključaka, a potom i betoniranje ploče s desne i lijeve strane ulice Ferhadija. Preostalo je betoniranje ploče u jednom dijelu, površine 100 m2, a uporedo s tim počelo je popločavanje“, istakli su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove.

Sanacija dijela ulice Ferhadija, od Slatkog ćošeta do Apoteke Stari Grad kod Katedrale projekat je koji finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Direkcija za ceste Kantona Sarajevo, a njegova vrijednost je 789.000 KM. Radi se na dužini ulice od 191 metar i prosječnoj širini devet metara.

Na ovaj način cijela ulica Fehadija u dijelu općine Stari Grad, u dužini od 363 metra imat će jedinstven izgled, s obzirom da je donji dio – od Gradske tržnice do Apoteke Stari Grad rekonstruisan i popločan prije šest, odnosno sedam godina.