Četiri kapitalna projekta – dinamika radova

Sve bolje napreduju radovi na četiri kapitalna projekta Općine Stari Grad u 2019. godini: izgradnja podzemne garaže, sportska sala za školu „Edhem Mulabdić“, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad i zgrada Općine. Fotografije sa gradilišta to i potvrđuju, a prema riječima izvođača radova dosad je urađeno sljedeće:

Podzemna garaža u ulici Avdage Šahinagića

Nakon izmještanja podzemne infrastrukturne mreže pristupilo se izradi građevinske jame. Pobijeno je preko 80 šipova kojima se osigurava tzv. podkonstrukcija za stvarnu konstrukciju budućeg objekta. Izvedeno je oko 120 metara naglavne grede, a uporedo s tim vrši se tzv. torketiranje zidova/zavjesa među šipovima.

Zgrada Općine Stari Grad

Na zgradi Općine Stari Grad – B objekat, trenutno se vrši zamjena ALU bravarije, utopljavanje fasade termoizolacionim slojem od 15 cm, utopljavanje ravnog krova termoizolacionim slojem 15 cm i prateći limarski radovi, te hidroizolacija ravnog krova. Uporedo se radi izgradnja nove kotlovnice, zamjena rasvjete i sanacija gromobranske instalacije i prateći građevinsko-zanatski radovi: obrada špaleta oko prozora i dr.

Dom zdravlja Stari Grad

Na ovom objektu radovi su prilično 'odmakli. Radi se sanacija podruma objekta, nadogradnja lifta i dodatnih prostora, a završene su nadogradnje bloka I i II. Izvode se fasaderski radovi na sjevernoj, zapadnoj i južnoj strani i ugradnja fasadnih otvora. Uporedo s tim ide i izvođenje radova na izgradnji unutrašnjih pregrada, malterisanje toaleta, radovi na instalacijama vodovoda i kanalizacije, radovi na elektroinstalacijama i radovi na mašinskim instalacijama.

Sportska sala OŠ“Edhem Mulabdić“

Ozidani su fasadni zidovi na kompletnom novom objektu sportske sale OŠ“Edhem Mulabdić“ i montirana čelična konstrukcija na sportskom dijelu sale. Trenutno se izvode radovi na ploči iznad prizemlja na pratećim prostorijama sale.